Компания СЭА
× Компания Каталог Новости Вакансии Профиль Производители Контакты Доставка Тех. поддержка

Для літій-металевих батарей розроблений холодостійкий електроліт

  • 09.08.2019
  • 660

Група вчених із Каліфорнійського університету Сан-Дієго опублікувала звіт проекту, заснованого на їх минулих дослідженнях принципів роботи електролітів зі зрідженого газу — потенційного компоненту потужних і компактних акумуляторів, у яких графітовий анод замінений елементом з металевого літію.

холодостійкий електролітДля розвитку технології університет створив компанію South 8 Technologies. Одна з цікавих властивостей скрапленого електроліту (гази зріджуються при помірному тиску) — здатність працювати при кімнатній і дуже низьких (до -60 °С) температурах. 

Команда професора Ширлі Менга описала результати експериментальних і обчислювальних досліджень, що поліпшують розуміння деяких недоліків електролітів.

Тестування напівелементів показало, що кулонівська ефективність електрода зберігається на рівні 99,6% після 500 циклів зарядки в нормальних умовах — для порівняння, у 2017 році автори домоглися ККД 97,5% а при використанні стандартного рідкого електроліту ефективність анода становить 85%. При -60 °С ККД циклу системи досяг 98,4%, у той час як більшість електролітів припиняють працювати ще при -20 °С.

Дослідники визначили чому літій-металеві аноди краще працюють зі зрідженим газом. Частково причина полягає в розподілі часток літію по металевій поверхні, які при використанні скрапленого електроліту розташовуються гладко і компактно. Рідкі ж електроліти ведуть до утворення голчастих дендритів, що знижують ефективність акумулятора і спричиняють короткі замикання. Щільність розподілу часток вимірюється пористістю поверхні: чим вона нижче, тим краще. Дослідники повідомили, що їх електроліт забезпечував пористість 0,9% при кімнатній температурі — стандартні продукти підвищують її аж до 16,8%.

 

Компанія СЕА з 1990 року займається оптовою торгівлею на ринку України електронних компонентів для промислових підприємств. У програму поставок входять як пасивні компоненти (резисториконденсатори, індуктивності, варистори, кварцові резонатори, розрядники, роз'єми, запобіжники, комутаційні вироби) так і активні компоненти (мікросхемитранзистори, діоди, діодні мости, світлодіоди, рідкокристалічні індикатори, оптоприлади, запобіжники, датчики). Наша фірма здійснює поставки як від великих світових дистриб'юторів електронних компонентів, так і безпосередньо від виробників.

 

Компании СЭА - 25 лет!Для того щоб отримати кваліфіковану консультацію про електронні компоненти та інші товари, купити акумулятори та батареї в Україні, зверніться в офіс Компанії СЕА за телефоном: +38 (044) 330-00-88 або по e-mail: info@sea.com.ua.

Top