Компания СЭА
× Компания Каталог Новости Вакансии Профиль Производители Контакты Доставка Тех. поддержка

Ринок напівпровідників виросте на 11,5% в 2017 році

  • 25.07.2017
  • 904

Ринок напівпровідниківСильний попит і зростання цін на інтегральні мікросхеми пам'яті та інші напівпровідники приведуть до більшого об'єму, ніж очікувалося, продажів для світової напівпровідникової промисловості в 2017 році, згідно з оновленим прогнозом напівпровідникової промисловості World Trade Semiconductor Trade Statistics (WSTS).

WSTS переглянула свій прогноз на 2017 рік і тепер говорить, що світовий ринок напівпровідників збільшиться на 11,5% до 378 мільярдів доларів. Темп зростання в 2017 році буде найвищим, ніж це було з 2010 року, коли продажі зросли більш ніж на 30%. У своєму первісному прогнозі на 2017 рік WSTS заявила, що ринок виросте приблизно на 3% в 2017 році, а потім переглянули прогноз до 6,5% в лютому. У 2018 році зростання продажів чіпів знизиться до 2,7%. Але на даний момент багато виробників мікросхем бачать двозначне зростання.

Наприклад, в першому кварталі обсяг продажів для STMicroelectronics збільшився на 12,9%, сказав Карло Бозотті, президент і головний виконавчий директор ST. «У другому кварталі ми продовжуємо бачити здоровий попит, із сильними тенденціями бронювання у всіх наших продуктових групах», - сказав Бозотті. За його словами, ST очікує, що в другому кварталі продажі збільшаться на 5% в порівнянні з першим кварталом і на 12,5% в порівнянні з другим кварталом 2016 року.

Semiconductor

Світові продажі напівпровідників в 2018 році зростуть на 11,5% через сильний попит і більш високих цін на пам'ять і інші чіпи.

Texas Instruments також публікує збільшення продажів, так як виручка в першому кварталі зросла на 13% в порівнянні з першим кварталом 2016 року, сказав Річард Темплтон, голова, генеральний директор і президент TI. Він сказав, що TI бачить значний попит на свої продукти на автомобільному і промисловому ринках. «Наші аналогові доходи зросли на 20%, а доходи від впровадження виросли на 10% в порівнянні з тим же кварталом минулого року», - сказав він.

Через зростання цін на DRAM і NAND флеш-пам'ять, загальний обсяг продажів чіпів Samsung Semiconductor збільшився на 40%, в той час як його доходи від IC-пам'яті виросли на 53% в першому кварталі в порівнянні з першим кварталом 2016 року.

Дистриб'ютори також бачать збільшення продажів напівпровідників. Наприклад, Arrow Electronics опублікувала 10% -ве зростання продажів компонентів в першому кварталі, яке включає в себе напівпровідники.

«У нас був хороший перший квартал, і ми вважаємо, що ринок продовжує рости», - сказав Алан Берд, президент Americas, для Arrow Electronics. «Ми бачимо зростання суду в усіх напрямках» у всіх сегментах клієнтів, сказав він. «У першому кварталі у нас не було сегмента, який показав зниження в порівнянні з попереднім роком, хоча деякі сегменти були сильніше за інших. Це широкий ринок, що розвивається», - сказав Берд.

Чіпмейкери, дистриб'ютори та галузеві аналітики говорять, що зростання обумовлене загальним сильнішим попитом на напівпровідники і зростанням цін, особливо для DRAM і NAND.

«Ціни на пам'ять значно зростають», - говорить Кеті Та, віце-голова Американського університету в WSTS. Вона також є керуючим директором в Maxim Integrated. Вона зазначила, що, коли попит на ІС пам'яті зростає, виробники DRAM іноді «наповнюють ринок DRAM, а ASP (середні відпускні ціни) не підтримуються. Але на цей раз вони цього не зробили. Вони дуже дисципліновані», - каже Та.

В результаті ціни на пам'ять і доходи виробників збільшилися. За даними Джима Фельдхана, президента Semico Research, ціни DRAM збільшилися на 15% з першого кварталу, а ціни на NAND збільшилися майже на 7%. Він додав, що ціни на інші напівпровідники також збільшилися. Наприклад, ціни на мікроконтролер виросли на 8%; Дискретні напівпровідники 9% і NOR flash 10%, що дивно, тому що NOR скорочувався на ринку близько п'яти років, сказав Фельдхан. Ціни на інші напівпровідники виросли незначно. Наприклад, ціни на мікропроцесори виросли приблизно на 0,4%, а мікросхеми бездротового зв'язку збільшилися на 1,9%, за даними Semico. Однак ціни на напівпровідники, використовувані у сотових, впали на 10%, а логічні комунікаційні чіпи MOS впали на 3% з першого кварталу.

Підвищення цін на напівпровідникові прилади може бути ослаблене в другій половині року, через падіння попиту. «Коли ви дивитеся на кінцеві додатки, будь то сервер, стільниковий телефон або планшет, у виробника є бюджет для закупівлі напівпровідникових матеріалів», - говорить Джим. «Коли спостерігається нестача DRAM і ціни ростуть, OEM-виробники можуть спробувати зменшити обсяг пам'яті, який вони закладають в продукт». Слабкий попит зазвичай призводить до падіння цін. Крім того, в цьому році очікується збільшення потужності напівпровідників, що може вплинути на ціни в четвертому кварталі. В результаті «ми трохи пом'якшили прогноз, особливо на четвертий квартал. Наш прогноз становить 9,5%, але якщо ціни на акції залишаться стабільними до грудня, то, безумовно, є потенціал для перегляду прогнозу », - сказав Фельдхан.

 

 

Компании СЭА - 25 лет!За додатковою інформацією звертайтесь у Компанію СЕА за телефоном +38 (044) 330-00-88 або e-mail: info@sea.com.ua.

Top