Компания СЭА
× Компания Каталог Новости Вакансии Профиль Производители Контакты Доставка Тех. поддержка

Самозбірний полімер допоможе робити мікросхеми ще складніше

  • 18.05.2017
  • 678

Дослідники з Массачусетського технологічного інституту розробили новий спосіб зробити електронні схеми більш дрібними, тим самим знову відродивши всесвітньо відомий «Закон Гордона Мура». Для цього вони використовували самозбірний полімер.

Процес створення інтегральної мікросхеми у кожного виробника дещо відрізняється, але все ж основні технологічні процеси незмінні. Спочатку береться маленький кристал напівпровідника, як правило кремнію, і на ньому методом осадження або травлення поступово створюються окремі електронні компоненти. Якщо подивитися на цей процес з боку, то можна подумати, що на підкладці створюються не транзистори, діоди, конденсатори і резистори, а просто якісь візерунки з ліній і інших геометричних фігур. Насправді ці фігури і є не чим іншим як електронними компонентами та зв'язками між ними.

Чим більша щільність даного малюнка, тим вища концентрація елементів в мікросхемі і природно тим більші функціональні можливості всього чіпа. Але, як показала практика, нескінченно ущільнювати ці малюнки не можна. Рано чи пізно починають позначатися закони фізики, що перешкоджають подальшому ущільненню. Якщо їх ігнорувати, мікросхема в кінцевому підсумку стає нефункціональною, хоч і містить, здавалося б, масу справних окремих елементів.

Нова технологія вчених з Массачусетського технологічного інституту передбачає використання в процесі виробництва мікросхеми додаткового самозбірного полімеру - сополімера, що складається з двох окремих простих полімерів. Причому сама технологія практично нічим не відрізняється від традиційної.

Спочатку на поверхні напівпровідника витравлюється малюнок майбутнього електричного кола за традиційною технологією. Потім на вже готовий малюнок наноситься новий сополімер. Причому наноситься він не просто так. Спочатку випаровуються молекули обох полімерів, а потім конденсуються на поверхні чіпа, температура якого виходить трохи нижче. При конденсуванні вони утворюють готовий сополімер, малюнок якого повторює раніше створений на напівпровідниковій підкладці.

Що ж тут дивного, ще один шар? Насправді суть нової технології не в процесі осадження полімеру, а в структурі цього матеріалу. Для того щоб створити одну лінію на малюнку використовується цілих чотири волокна полімеру, що є по суті окремими лініями. І якщо заздалегідь передбачити малюнок на підкладці, то теоретично можна створити схему, елементи якої будуть розташовуватися в 4 рази щільніше елементів на звичайному чипі.

Вчені вже випробували нову технологію в лабораторних умовах і за допомогою електронного мікроскопа підтвердили можливість чотириразового ущільнення компонентів і їх зв'язків на підкладці чіпа.

 

Компанія СЕА з 1990 року займається оптовою торгівлею на ринку України електронних компонентів для промислових підприємств. У програму поставок входять як пасивні компоненти (резистори, конденсатори, індуктивності, варистори, кварцові резонатори, розрядники, роз'єми, запобіжники, комутаційні вироби) так і активні компоненти (мікросхеми, транзистори, діоди, діодні мости, світлодіоди, рідкокристалічні індикатори, оптоприбори, запобіжники, датчики). Наша фірма здійснює поставки як від великих світових дистриб'юторів електронних компонентів так і безпосередньо від виробників.

 

Пасивні електронні компоненти

Поставки пасивних електронних компонентів здійснюються безпосередньо з заводів таких виробників як:
Vishay, Royal Electronic Factory Co., Ltd, Arcol, Hitano Enterprise Corp., Epcos AG., Samsung Electro-Mechanics., Caliber, Chequers Electronics, Molex, Nenshi, Micrometals, NIC, Hitachi AIC, Fuzetec, Barons, Epcos.

Від світових дистриб'юторів електронних компонентів поставляємо продукцію таких виробників як:
Jamicon, Murata, Panasonic, ATC, ATE, NIC, TDK, ACP, Teapo, Filtran, ATC Ceramics, Bourns, Littelfuse, ATE Electronics, Tyco Electronics ,; Yageo, Barons, Ferroxcube.

 

Активні електронні компоненти

Програма поставок активних електронних компонентів включає в себе прямі поставки від таких виробників як: ST Microelectronics, Vishay Semiconductor, IXYS, Kingbright, Winstar, Bolimin, Actel, Texas Instruments TI, Lucky Light.

Від світових дистриб'юторів електронних компонентів поставляємо продукцію таких виробників як:
Intel, NXP Semiconductor, Allegro MicroSystems, International Rectifier, ON Semiconductor, Altera, AMD, Samsung, Analog Devices, Knowles, Semikron, Atmel, Linear Technologies, Sharp Microelectronics, Avago Technologies, MATSUO ELECTRIC Taiwan Semiconductor, Toshiba, Cypress.

 

Компании СЭА - 25 лет!Для того щоб отримати кваліфіковану консультацію про електронні компоненти, модулях і електронних радіодеталях, і купити електронні компоненти в Україні зверніться в офіс Компанії СЕА за телефоном: +38 (044) 330-00-88 або по e-mail: info@sea.com .ua.

Top