Компания СЭА
× Компания Каталог Новости Вакансии Профиль Производители Контакты Доставка Тех. поддержка

SIA: світовий ринок напівпровідників зберігає позитивну динаміку

  • 10.12.2020
  • 781

Згідно з даними Асоціації напівпровідникової промисловості (Semiconductor Industry Association, SIA), що об'єднує 98% американських виробників мікросхем і дві третини інших зарубіжних чіпмейкерів, в жовтні 2020 року глобальні продажі напівпровідників досягли 39 млрд доларів.

У порівнянні з тим же місяцем 2019 року показник збільшився на 6%, а відносно вересня 2020-го зростання склало 3,1%.

Президент і гендиректор SIA Джон Нойффер зазначив, що зареєстрований в жовтні річний підйом став найбільшим за останні шість місяців.

"Світовий напівпровідниковий ринок, як і раніше, демонструє стійкість до проблем, викликаних пандемією та іншими макроекономічними факторами", - підкреслив глава SIA.

З регіональної точки зору найвираженіша висхідна динаміка спостерігалася в Північній і Латинській Америці, а також в Китаї. На цих ринках зареєстроване річне зростання на 14,2% і 6,3% відповідно. В Азіатсько-Тихоокеанському регіоні виручка збільшилася на 5,3%, але в Японії і Європі показники скоротилися на 1% і 4,8%.

У щомісячному обчисленні всюди відзначено поліпшення показників: в Європі — на 6%, в Америці — на 3,2%, в Китаї — на 2,9%, в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні — на 2,8%, в Японії — на 1,6%.

За підсумками всього 2020 року в SIA прогнозують помірний підйом напівпровідникового ринку. Відповідно до свіжих прогнозів World Semiconductor Trade Statistics (WSTS), виручка повинна досягти 433,1 млрд доларів, що на 5,1% більше результату 2019 року. У наступному році очікується посилення позитивних трендів, що призведе до зростання продажів на 8,4%.

Аналітики IC Insights вважають, що в 2020 році найбільшою продуктовою категорією напівпровідникового ринку знову буде пам'ять DRAM. Обсяг продажів цього виду мікросхем прогнозується на рівні 65,2 млрд доларів. За темпами зростання лідером стане сегмент NAND flash: прибавка у виручці по цій продукції досягне 25%.

 

Компанія СЕА з 1990 року займається оптовою торгівлею на ринку України електронних компонентів для промислових підприємств. У програму поставок входять як пасивні компоненти (резисториконденсатори, індуктивності, варистори, кварцові резонатори, розрядники, роз'єми, запобіжники, комутаційні вироби), так і активні компоненти (мікросхемитранзистори, діоди, діодні мости, світлодіоди, рідкокристалічні індикатори, оптоприлади, запобіжники, датчики). Наша фірма здійснює поставки як від великих світових дистриб'юторів електронних компонентів, так і безпосередньо від виробників.

 

Компании СЭА - 25 лет!

Для того щоб купити електронні компоненти або отримати кваліфіковану консультацію, зверніться в офіс Компанії СЕА за телефоном: +38 (044) 330-00-88 або по e-mail: info@sea.com.ua.

Top