Компания СЭА
× Компания Каталог Новости Вакансии Профиль Производители Контакты Доставка Тех. поддержка

Засоби моніторингу в іспанському сонячному парку Zuera II від Phoenix Contact

  • 23.10.2017
  • 873

Сонячний парк з 54 000 кристалічними модулями:

  • Група компаній Grupo Jorge використовує сонячний парк площею понад 30 гектар недалеко від міста Сарагоси.
  • Безперервний контроль ланцюгів забезпечує ефективність експлуатації всієї установки протягом тривалого часу.
  • Була розроблена сполучна коробка, в яку вбудовані модулі контролю ланцюгів і необхідні компоненти захисту від перенапруги.
  • Комплексне регулювання і візуалізація виміряних значень дозволяє групі компаній Grupo Jorge підтримувати видобуток енергії в довгостроковій перспективі.

Профіль клієнта


 

Grupo Jorge займається експлуатацією сонячного парку в Сарагосі (зображення надано Grupo Jorge)

Група компаній Grupo Jorge спеціалізується на переробці м'яса вже 75 років і докладає великі зусилля в боротьбі за використання наявних ресурсів відповідно до принципів сталого розвитку. Використовуваний нею сонячний парк Zuera II на 11,5 мегават, підключений до електричної мережі в жовтні 2012, займає площу понад 30 гектар і виробляє сонячну електрику для більш 10 000 жителів.
 

Застосування


Сполучні коробки і модулі контролю ланцюгів із захистом від перенапруги

Сонячний парк Zuera II складається з 54 000 кристалічних модулів, які слідують за рухом сонця по одній осі в горизонтальному напрямку. Структура сонячного парку ділиться на дев'ять сегментів. Кожен сегмент складається з 256 ланцюгів, підключених до двох центральних інверторів за допомогою 16 сполучних коробок (СК). Лічильники постійного струму вимірюють струм і постійну напругу струмозбірних проводів між СКГ і станцією інвертора. Перетворений струм і напруга також вимірюються перед введенням живлення в електромережу на стороні змінного струму. Важлива вимога замовника полягала в можливості безперервного контролю ланцюгів, щоб забезпечити ефективність експлуатації всієї установки в довгостроковій перспективі.
 

Рішення

Топологічна структура сонячного парку
 

З цієї причини компанія Phoenix Contact розробила сполучну коробку для 16 ланцюгів, в яку вбудовані модулі контролю ланцюгів серії Solarcheck, а також необхідні компоненти захисту від перенапруг. Сонячні кабелі приєднуються до кожної сполучної коробки за допомогою зовнішніх штекерних роз'ємів Sunclix. Клеми збору потенціалу забезпечують швидке і компактне підключення окремих ланцюгів. Вимірювальні модулі Solarcheck контролюють струм і напругу в ланцюгах. У тому числі рішення СК включає компоненти для захисту від перенапруги для кабелів постійної напруги і передачі даних.
 
Мініконтроллер Inline збирає дані ланцюгів, що надаються комунікаційними модулями Solarcheck користувачів парку. Таким способом збираються дані з модулів стеження, комунікаційних модулів Solarcheck, лічильників постійного і змінного струму, а також інверторів. Крім того, контролер реєструє температуру ФГ-модулів, а також параметри випромінювання, які вимірюються на клемних модулях аналогового введення, і обробляє дані. Дві метеорологічні станції вимірюють важливі погодні параметри, які передаються на контролер. Цей контролер пересилає дані безпосередньо в систему SCADA, а також в головну систему управління парком, використовуючи протокол PROFINET.

Система управління AXweb + на базі веб-технологій
 

Безперервне відображення виміряних значень
 
Для візуалізації та моніторингу установки використовується система управління AXweb + Phoenix Contact на базі веб-технологій, яка відображає параметри потужності і погодні дані сонячного парку. Замовник може отримати всю необхідну інформацію по локальній мережі або інтернету, подивившись актуальні дані на сайті, на якому за допомогою засобів візуалізації відображаються отримані результати. У звіті про помилки реєструються відмови і візуалізуються проблеми, що виникають в процесі зв'язку між окремими користувачами парку. Щоб отримати точну інформацію, обслуговуючому персоналу досить натиснути кнопку миші. У разі несправності можна швидко локалізувати причину і вжити відповідних заходів. Крім того, фахівці сервісу інформуються про несправності по СМС.
 

Висновок
 
Повне регулювання сонячного парку Zuera II на основі системи моніторингу ланцюгів, а також відповідні засоби візуалізації виміряних значень забезпечують Grupo Jorge видобуток енергії в довгостроковій перспективі. Група компаній вибрала компоненти й системи Phoenix Contact завдяки високій якості всього рішення в цілому, а також всебічної підтримки клієнтів. Таким чином фахівці замовника по автоматизації отримали комплексну підтримку в процесі введення в експлуатацію обладнання. Так як всі питання компаній, що беруть участь в монтажних роботах, вирішувалися в оперативному режимі, сонячний парк був підключений до електромережі в призначений термін.

 

Продукція виробництва Phoenix Contact в каталозі Компанії СЕА:

 

 

Компании СЭА - 25 лет!Компанія СЕА — офіційний дистриб'ютор Phoenix Contact на території України. Купити засоби моніторингу Phoenix Contact і за додатковою інформацією звертайтеся до відділу електротехнічної продукції Компанії СЕА за телефоном +38 (044) 330-00-88 або надсилайте запити на електронну пошту: info@sea.com.ua.

Top