Компания СЭА
× Компания Каталог Новости Вакансии Профиль Производители Контакты Доставка Тех. поддержка

Найперша механізована парковка в світі

  • 04.07.2018
  • 1592

З розвитком автомобільного транспорту на вулицях міст стали утворюватися перші пробки і автомобільні затори, і в першій половині XX століття з'явилася і ще одна, до болю всім нам знайома, проблема з паркуванням автомобілів.

На початку 20 століття найгостріше ця проблема стояла в американських містах, таких як Нью-Йорк, Чикаго, Цинциннаті і Детройт, і не дивно, що саме там і були вперше споруджені механічні паркінги. Зростання вартості нерухомості на острові Манхеттен і неможливість розмістити звичні автомобільні парковки і стоянки через відсутність вільного місця серед величезних хмарочосів змусило власників нерухомості звернутися за допомогою до інженерів. В 1925 році американський інженер і винахідник Макс Міллер запатентував першу в США систему механічної автопарковки - прообраз сучасної системи.

Досить точно ми можемо говорити тільки про перші роторні парковки, перший патент на систему названу "чортове колесо" для автомобілів по аналогії з колесом огляду в 1923 році зареєструвала компанія Westinghouse Corparation, а перший проект був реалізований в 1932 році в Чикаго на Монро стріт. Роторна парковка розташовувалася на одній з центральних вулиць міста, і виглядала на той час в дивину. Установка була приурочена до всесвітньої виставки в Чикаго, яка проводилася під девізом "Століття прогресу". З тих пір почалася еволюція механізованих паркувальних систем, вони мінялися, удосконалювалися і ускладнювалися з кожним роком, сьогодні існує велика кількість варіантів просторового компонування систем.

парковка, механізована парковка, паркувальне обладнання

Багато будинків, починаючи з другої половини тридцятих років, були обладнані механізованими системами складування автомобілів. Особливою популярністю такі системи користувалися в престижних багатоквартирних будинках і великих офісних центрах.

Прогрес не стояв на місці і в 1955 році Чарльз А. Бертель, що мав на той час патент на механізм сортування контейнерів, змінює призначення свого механізму, в контейнер він поміщає автомобіль.

Автоматизовані гаражі того часу були далекі від досконалості. У багатьох автоматичних паркінгах використовувалися оператори-паркувальники. На той час використовувалися так звані залежні парковки, тобто щоб зняти автомобіль зверху доводилося відганяти нижній автомобіль. Це сильно обмежувало висоту всієї системи, а також серйозно збільшувало час очікування автомобіля, яке доходило до п'яти хвилин. У години пік скупчувалися невеликі черги біля таких паркінгів. Слабкий розвиток автоматики і матеріалів, дозволяв використовувати дуже обмежені види паркувальних систем. Кілька невдалих дослідів застосування системи Бертеля ставило хрест на його розробці. Але ідея залишилася жити, і була реалізована вже на наступному етапі розвитку технологій парковки і сьогодні такі, оновлені, рішення дуже популярні по всьому світу.

З початку 1960-х ідея компактних автоматизованих механізованих паркінгів набуває все більшої популярності, японське економічне диво в самому розпалі, Західна Німеччина оговталася від наслідків війни, економічний розвиток призвів до збільшення кількості автомобілів. В середині 60-х років Боб Лічті розробив роторну парковку вже більше схожу на сучасні аналоги, потім з'явилися перші паркувальні ліфти - підйомники, розраховані на 2 автомобіля, які багато хто з проектувальників називають "Клаус", це було важливим кроком до подальшого розвитку механізованих парковок, оскільки це рішення дуже економічне і швидке в реалізації.

Системи, створені в 60-70 роках XX століття, завдяки еволюції технологій дуже видозмінилися і удосконалювалися протягом усіх цих десятиліть, пройшовши цей шлях розвитку сучасні механізовані паркувальні системи є не тільки надійними і безпечними, але і зручними та комфортними для водія, їх актуальність в майбутньому буде тільки зростати.

 

Компанія СЕА - одна з небагатьох компаній на вітчизняному ринку, що має повний цикл виробництва паркоматів і паркувального обладнання: від розробки до монтажу обладнання на майданчику замовника. В активі компанії - безліч реалізованих проектів в цій галузі. Паркувальні комплекси та паркомати, ціна яких більше ніж прийнятна, виробництва Компанії СЕА прості і надійні в експлуатації, мають широкі можливості для розширення функціональності, інтеграції в розвинені системи моніторингу або диспетчеризації, при цьому Компанія СЕА пропонує своїм партнерам конкурентні ціни на паркувальне обладнання і розширені опції по комплектації парковок всім необхідним додатковим обладнанням, а також - програмним забезпеченням.

 

Реалізовані проекти

г. Черновцы

Компании СЭА - 25 лет!Компанія СЕА є провідним вітчизняним розробником і виробником паркоматівв'їзних і виїзних стійокінформаційних табло вільних місцьавтоматичних та напівавтоматичних паркувальних комплексів для аеропортів, ж/д і автовокзалів. Купити паркомат, ціна підземного паркінгу, купити обладнання парковки, отримати кваліфіковану консультацію та з питань організації паркувальних комплексів, організації платної напівавтоматичного парковки, придбання і монтажу паркувального обладнання, звертайтеся в офіс Компанії СЕА за телефоном +38 (044) 330-00-88 або надсилайте запити на e-mail: info@sea.com.ua

Top