Компания СЭА
× Компания Каталог Новости Вакансии Профиль Производители Контакты Доставка Тех. поддержка

Нова техніка зварювання алюмінієвого сплаву

  • 12.04.2019
  • 1162

техніка зварювання алюмінієвого сплаву, паяльне обладнанняАлюмінієвий сплав, розроблений в 1940-х роках, довгий час залишався перспективним для використання в автомобільній промисловості, за винятком однієї ключової перешкоди. Незважаючи на те, що він майже такий же міцний, як сталь, і важить всього одну третину, його практично неможливо зварювати з використанням техніки, стандартної для складання панелей кузова або деталей двигуна. Це тому, що коли сплав нагрівають під час зварювання, його молекулярна структура створює нерівномірний потік складових його елементів - алюмінію, цинку, магнію і міді, що призводить до утворення тріщин уздовж зварного шва.

Але тепер інженери з UCLA Samueli розробили спосіб зварювання сплаву, відомого як AA 7075. Рішення наступне: вливання наночастинок карбіду титану в зварювальний дріт AA 7075, який виступає в якості наповнювача між сполучними деталями. 

Використовуючи новий підхід, дослідники виготовили зварні з'єднання з межею міцності до 392 мегапаскалей. Для порівняння, алюмінієвий сплав AA 6061, котрий застосовується у авіаційній та автомобільній галузях, має межу міцності при розтягуванні 186 мегапаскалей в зварних з'єднаннях, і згідно з дослідженням, термічна обробка після зварювання може ще більше підвищити міцність швів AA 7075, до 551 мегапаскалей (що можна порівняти зі сталлю).

AA 7075 вже використовується для формування фюзеляжів і крил літаків, де матеріал зазвичай з'єднується болтами або заклепками, а не звареними швами. Сплав також використовувався для деталей, які не вимагають з'єднання, таких як рамки для смартфонів і карабіни для скелелазіння. Але стійкість сплаву до зварювання, зокрема до типу, популярному в автомобілебудуванні, завадила його широкому поширенню.

техніка зварювання алюмінієвого сплаву, паяльне обладнання

Дві деталі з алюмінієвого сплаву 7075, зварені разом з використанням присадного дроту, посиленою наночастинками.

«Нова техніка може дозволити широко застосовувати цей високоміцний алюмінієвий сплав у виробах масового випуску, таких як автомобілі або велосипеди, де деталі часто збираються разом, компанії зможуть використовувати ті ж процеси і обладнання, які у них вже є, для роботи з цим сплавом, але їх продукція стане більш легкою і енергоефективнішою».

Сяочунь Лі - керівник дослідження.

Нове дослідження припускає, що наповнені наночастинками присадочні дроти допоможуть полегшити з'єднання інших важко зварювальних і металевих сплавів.

 

Компанія СЕА займається постачанням паяльного обладнання в Україні (Weller, Solomon, DDM Novastar), систем димовидалення (Weller), електромонтажного ручного інструменту (Erem, Xcelite), оптики (JIALI OPTOELECTRONIC). Також Компанія СЕА поставляє технологічні матеріали для пайки (припої, флюси, паяльні пасти, захисні маски, обплетення для видалення припою, губки для очищення жала паяльника і т.д.) як одного з провідних світових виробників - Interflux (Бельгія), так і менш відомого, але більш доступного за ціною - Ku Ping (Тайвань).

 

Для того, щоб купити обладнання і матеріали для пайки або отримати більш детальну інформацію про обладнання для пайки звертайтесь до центрального офісу Компанії СЕА за тел .: +38 (044) 291-00- 41, або по e-mail: info@sea.com.ua

Top