Компания СЭА
× Компания Каталог Новости Вакансии Профиль Производители Контакты Доставка Тех. поддержка

Керівництво з вибору SSD. Весь секрет полягає у флеш-пам'яті!

  • 10.07.2017
  • 1123

Завдяки своїй високій продуктивності, SSD — це відмінний вибір для поновлення або розширення конфігурації вашого ПК. Вони значно швидше, ніж традиційні HDD, і працюють безшумно. Особливо добре SSD підходять для установки в мобільні пристрої, оскільки вони відрізняються високою стійкістю до ударів і низьким рівнем споживання електроенергії. Заміна HDD на SSD, а також установка резервного SSD в настільний або портативний комп'ютер, може помітно прискорити завантаження системи і зменшити час доступу до даних, позбавивши користувача від необхідності покупки нового дорогого комп'ютера.

Ударостійкі

Надзвичайно швидкі

Енергоефективні

Конструкція SSD

SSD складається з трьох основних компонентів: контролера, пам'яті DRAM і NAND флеш-пам'ять. Контролер є основною сполучною ланкою між NAND флеш-пам'яттю і вашим комп'ютером. Мікросхеми NAND флеш-пам'яті містять блоки енергонезалежної пам'яті, в якій зберігаються дані. На відміну від NAND флеш-пам'яті, пам'ять DRAM утримує дані тільки при включеному живленні. Проте, DRAM не є обов'язковим компонентом SSD. Деякі SSD не оснащуються пам'яттю DRAM, що дозволяє зробити їх більш доступними для чутливих до ціни споживачів.

Типи пам'яті NAND

Існує кілька типів NAND флеш-пам'яті: SLC, MLC і TLC. SLC є найбільш продуктивною і довговічною - до 50 тис. циклів P / E, але при цьому, відрізняється високою вартістю, а мікросхеми на її основі мають невелику ємність. MLC - менш дорогий, який перевершує за своєю продуктивністю і надійністю флеш-пам'ять TLC (MLC має до 3 тис. циклів P / E) і прекрасно підходить для систем, що використовуються для ігор і виконання повсякденних завдань. TLC є найбільш доступним за своєю вартістю, який витримує лише до 1500 циклів P / E, чого цілком достатньо для роботи звичайних програм.

Примітка: кількість циклів P / E наведено лише для довідки. Реальна продуктивність залежить від використовуваного комп'ютера і конфігурації системи.

  SLC MLC TLC
Біт/осередок 1 2 3
Продуктивність ★★★ ★★
Зносостійкість (цикли P/E) 50.000 3.000 < 1.500
Енергоспоживання Низьке Нормально Високе
Вартість $$$ $$ $
Характеристика Промислова категорія Промислова/комерційна Споживча категорія

 

Флеш-пам'ять типу 3D NAND

У той час як плоска пам'ять NAND наближається до фізичних обмежень на подальше зменшення розмірів осередків, флеш-пам'ять типу 3D NAND є новітнім технологічним рішенням, яке дозволяє значно збільшити ємність і продуктивність мікросхем флеш-пам'яті. На даний момент на базі 3D NAND поставляється як TLC, так і MLC мікросхеми флеш-пам'яті. Transcend починає впроваджувати технологію 3D NAND в свою лінійку твердотільних технологій, включаючи M.2 і 2,5-дюймові пристрої.

Гарантія якості

Для забезпечення максимального рівня якості SSD Transcend проходять ретельне тестування на всіх етапах виробництва, в тому числі, перевіряються їх вібростійкість, термо- і вологостійкість, продуктивність і функціональність.

 

За матеріалами Transcend

 

Компании СЭА - 25 лет!

За додатковою інформацією звертайтеся до відділу промислових комп'ютерів Компанії СЕА — авторизованого дистриб'ютора Transcend Information, Inc. за телефоном +38 (044) 330 00 88 або надсилайте запити на електронну пошту info@sea.com.ua

Top