Компания СЭА
× Компания Каталог Новости Вакансии Профиль Производители Контакты Доставка Тех. поддержка

Безкоштовна електроенергія для населення

  • 08.06.2016
  • 962
 
Завдяки сонячним електростанціям ціна на електроенергію для жителів Чилі впала до нуля, і споживачі вже 4 місяці отримуються безкоштовно електроенергію. Справа в тому, що в Чилі працюють потужні сонячні електростанції, які постачають енергію з надлишком. Сонячних днів в цій країні багато, і станції виробляють велику кількість енергії. Електроенергії настільки багато, що дівати її вже просто нікуди, тому споживачі отримують електроенергію безкоштовно.
 
Для країни Чилі це не вновину. У минулому році була аналогічна ситуація, коли ціни на електроенергію трималися на нульовій позначці 192 дні. В цьому році рекорд, швидше за все, буде побитий. Місцеві жителі і власники енергоємних підприємств дуже раді. Але все не так райдужно, як може здатися - у безкоштовній енергії є і негативна сторона. Справа в тому, що енергетичні компанії в Чилі належать приватному бізнесу, який зараз не отримує прибутку. А підтримка енергетичної інфраструктури в робочому стані вимагає грошей.
 
 
Потужності сонячних енергостанцій Чилі постійно зростають, а кількість таких об'єктів продовжує збільшуватися. З 2013 року потужність всієї «сонячної» енергосистеми країни збільшилася в чотири рази, аж до 770 МВт. Найбільше зростання спостерігається саме в північних секціях енергосистеми, регіоні Атакама, що є центром виробництва і обробки міді в країні. Тільки за минулий рік загальна потужність збільшилася на 5%. Близько 50% поставок енергії забезпечують сонячні ферми. У цьому році планується побудувати додаткові потужності. Реалізація цих проектів почалася ще в минулому році, так що будівництво зупиняти не будуть. Проте, в тому ж регіоні Атакама середня ціна мегавата опустилася до 60 $. Це менше тих 70 $ за мегават, за які взяли на себе зобов'язання постачати енергію компанії, які виграли довгострокові аукціони в Чилі.
 
    
 
Така ситуація теж не є дивною і для Європи. У Німеччині споживачам енергії в деякі дні навіть платять за використання електоенергії. Так, 8 травня, у неділю, Німеччина побила новий рекорд в генерації енергії з відновлюваних джерел. Завдяки сонячній і одночасно вітряній погоді сукупне виробництво енергії сонячними, вітро, гідро і біоенергостанціямі склало близько 55 ГВт. Всього ж в країні в цей день було спожито 63 ГВт енергії. Таким чином, частка відновлюваних джерел склала близько 87%. На кілька годин ціни пішли в мінус, що означає виплати споживачам енергії. Якщо брати середній показник, сонячна електроенергія подешевшала на 50% за останні 16 місяців.
 
 

Компании СЭА - 25 лет!

Компанія СЕА постачає обладнання для промислових сонячних електростанцій,  а також провадить проектування, розробку та монтаж сонячних мережевих електростанцій (СЕС), забезпечує кваліфікований підбір обладнання для різних типів і рішень. Підключає об’єкт генерації електроенергії в центральну електромережу із забезпеченням продажів електроенергії по "зеленому" тарифу. Також надає сервісний супровід протягом усього експлуатаційного періоду.
Top