Компания СЭА
× Компания Каталог Новости Вакансии Профиль Производители Контакты Доставка Тех. поддержка

Нова молекула перетворить листя в сонячні батареї

  • 15.05.2017
  • 1330

Кажуть, що дерева - це «легені» нашої планети. Дійсно без зелених насаджень наше повітря було б перенасичене вуглекислим газом, а парниковий ефект вже давно б «вбив» все живе на Землі. Але дерева, а точніше їх листя, як виявилося, можуть до всього іншого виробляти не тільки кисень, але ще і енергію, і зокрема електричну. Про це свідчать результати останнього дослідження вчених з Університету штату Індіани.

Раніше вже були спроби, і при тому неодноразові, зробити електрику з рослин. Взяти хоча б батарею на фруктовому соку, сонячну батарею з дерева або батарейка з гнилих помідорів. В цей же раз вчені вирішили використовувати вуглекислий газ, одночасно знизивши його концентрацію і тим самим спробувати запобігти згубному впливу забруднення нашої атмосфери.

Вчені і дослідники з Університету Індіани в ході останньої своєї роботи створили молекулу, яка здатна перетворювати вуглекислий газ (CO2), що є основною складовою так званих парникових газів, в джерело палива. До речі для перетворення використовується сонячне світло, так що нову розробку можна сміливо вважати природним аналогом сонячної батареї.

В результаті вищеописаного перетворення листя виробляють окис вуглецю (CO), що є хорошим, хоча і не дуже популярним, видом палива. Це паливо також як і електрику можна зберігати в спеціальних резервуарах, а потім перетворювати його в інші види енергії, в тому числі і електричну. Яким чином? Просто спалюючи і перетворюючи отримуючу при цьому теплову енергію.

Суть же нової розробки полягає у використанні спеціально створеної молекули з нанографена і ренію (Re). Виходить всередині листа своєрідна енергетична машина. Нанографен в даному випадку служить для поглинання сонячного світла і передачі енергії фотонів ренію. Реній же в свою чергу діє як перетворювач, поглинаючи вуглекислий газ (CO2) і виділяючи оксид вуглецю (CO).

Як вчені додумалися до такого? Спочатку вони використовували нанографен для поліпшення ефективності сонячних батарей. Потім вони вирішили прибрати проміжну ланку, яким була власне сонячна панель, і зробити пряме перетворення одного елемента в інший. Останній виявився хорошим джерелом енергії, який до того ж досить просто зберігати.

До речі реній є досить рідкісним металом і дослідники в майбутньому хочуть замінити його на більш дешевий і більш поширений марганець.

 

Компанія СЕА пропонує промислові сонячні електростанції (СЕС) для організації систем електропостачання на сонячних батареях для комерційного використання (для магазину, офісу, підприємства та інших комерційних приміщень).

Компанія СЕА реалізовує проекти електросистем з використанням в комплектації сонячних панелей різної потужності. Забезпечує кваліфікований підбір обладнання для різних типів рішень і пропонує готові розрахунки енергоспоживання для різних регіонів України. Підключає об'єкт генерації електроенергії в центральну електромережу із забезпеченням продажу електроенергії за «зеленим тарифом». Надає сервісний супровід протягом всього експлуатаційного періоду.

 

Компании СЭА - 25 лет!Щоб ознайомитися з докладною інформацією, замовити прорахунок ціни, отримати кваліфіковану консультацію, допомогу у виборі та купити сонячні електростанції, мережеві, автономні або гібридні інвертори, мережеві СЕС або автономні СЕС, телефонуйте +38 (044) 330-00-88 або пишіть нам на пошту: info@sea.com.ua

Top