Компания СЭА
× Компания Каталог Новости Вакансии Профиль Производители Контакты Доставка Тех. поддержка

В Україні пройшов тиждень альтернативної енергетики

  • 06.04.2017
  • 1946

Галузь відновлюваної енергетики сьогодні є стратегічною у багатьох країнах світу. З 13 по 16 березня 2017 року відбулася одна з найбільших спеціалізованих конференцій в Україні у цій сфері - "Тиждень альтернативної енергетики". Захід проходив у Торгово-промисловій палаті України та зібрав разом представників бізнесу, інжинірингові та консалтингові компанії, виробників і дистриб'юторів обладнання, фінансові організації, галузеві асоціації та органи державної влади.

тиждень альтернативної енергетики, енергетика, сонячна енергетика

Іван Плачков, Президент Всеукраїнської Енергетичної Асамблеї:

"Проведення такої конференції є дуже актуальним, своєчасно і необхідно, тому що сьогодні стоїть питання в країні про забезпечення як економіки, так і громадян України доступними надійними енергоресурсами. Поновлювані джерела енергії можуть здійснити серйозний внесок в енергетичний баланс країни і сприятливо впливати на тарифну політику".

Кожен з чотирьох днів конференції піднімав свою тематику, що дозволило глибше розкрити сучасний стан і тенденції розвитку того чи іншого напрямку відновлюваної енергетики. Захід проходив у новому форматі, який складався з двох блоків: перша половина дня - презентації кейсів успішно реалізованих проектів, друга половина дня - воркшоп, де були представлені кращі компанії в своїй галузі. Також, під час проведення воркшопу, в презентаційній зоні учасники Тижня альтернативної енергетики могли ознайомитися з інноваційними ідеями українських Start-Up проектів. Такий підхід організаторів, отримав позитивні відгуки учасників заходу. Відкривала "Тиждень альтернативної енергетики" практична конференція з біоенергетики, на якій виступило багато спікерів-практиків з України і інших країн. Зокрема, був широко представлений досвід Польщі.

Бартош Мусяловіч, Керівник відділу сприяння інвестиціям і торгівлі посольства Республіки Польща в Україні:

"Наш відділ став офіційним партнером" Тижня альтернативної енергетики "в Києві, бо ми бачимо значні перспективи польсько-української співпраці в галузі альтернативної енергетики та енергетики взагалі. Це пов'язано з великим невикористаним потенціалом України в цій галузі. Захід дуже цікавий. Участь в ньому взяли 12 польських сучасних провідних компаній в галузі енергетики. Наш відділ, наше посольство, польські компанії дуже задоволені, що брали участь у цьому заході ".

Наступною після біоенергетичної тематики стала найбільша в Україні конференція з сонячної енергетики. Власники, топ-менеджери і лінійні керівники лідерів ринку в цій сфері говорили про доцільність встановлення сонячних електростанцій і їх прибутковості. Україна має досить високий кліматичний потенціал вітрової та гідроенергії, яка може забезпечувати продуктивну роботу не тільки автономних вузлів харчування, а й потужних підприємств, тому конференція по вітро- і гідроенергетиці дозволила учасникам "Тижня альтернативної енергетики" оцінити перспективи розвитку та ефективність вітроенергетичних і гідросистем.

тиждень альтернативної енергетики, енергетика, сонячна енергетика

Михайло Литовченко, студент, винахідник:

"Конференція в такому форматі ставить ключовим значення для розвитку як альтернативної, так і відновлюваної енергетики в Україні. Такі заходи варто проводити, це розвиток і стимул у просуванні до успіху".

Особливий інтерес викликала конференція по енергетиці в промисловості і ЖКГ. Своїм досвідом впровадження енергоефективних рішень на рівні міста ділилися представники місцевої влади Житомира та Кам'янця-Подільського, де активно втілюються проекти з альтернативної енергетики. День був цікавим і пізнавальним.

Сергій Сухомлин, міський голова міста Житомир:

"Ми прийняли зобов'язання, до 2024 року скоротити викиди СО2 на 21% і розробили стратегію розвитку міста, щодо переведення частини виробництв електроенергії на альтернативні джерела. Перш за все від місцевого самоврядування, від муніципалітетів, від керівників залежить, наскільки швидко будуть розвиватися їх міста. І подібні конференції дають можливість спілкуватися з виробниками обладнання, компаніями, які володіють новими технологіями. Це місток між інвестором, між виробником і споживачем ".

Успішний досвід реалізації різнопланових проектів, представлений на конференції "Тиждень альтернативної енергетики", надихнув багатьох початківців, а також дав розуміння вектора подальшого розвитку досвідченим гравцям енергетичного ринку. Захід був наповнений великою кількістю позитивних емоцій і став платформою для комунікацій і співпраці між ключовими гравцями ринку і потенційними інвесторами з метою закріплення впевнених позицій найважливішої для країни галузі у досягненні енергетичної незалежності.

Володимир Ставнюк, Голова правління Державної інноваційної фінансово-кредитної установи:

"Хотілося б подякувати організаторам "Тижня альтернативної енергетики" в Україні за своєчасний період проведення конференції, за можливість безпосереднього спілкування виробників, бізнесу, держави, консалтингових компаній, щодо такого перспективного напряму, як альтернативна енергетика. В цілому напрямок альтернативної енергетики знайде свою підтримку в Україні, буде приносити і бізнес, і доходи, до того ж, буде давати додаткову незалежність нашої держави ".

 

Запрошуємо Вас ознайомитися з рішеннями для сонячної енергетики на корпоративному стенді Компанії СЕА на виставці elcomUkraine-2017 Києві. Виставка буде проходити з 11 по 14 квітня 2017 року у Київському Виставковому Центрі «КиївЕкспоПлаза» за адресою: вул. Салютна, 2-Б, ст. м. «Нивки».

 

 

Компании СЭА - 25 лет!Щоб ознайомитися з докладною інформацією, замовити прорахунок ціни на сонячну енергетику, отримати кваліфіковану консультацію, допомогу у виборі обладнання та купити монокристалічні сонячні панелі, сонячні електростанції, мережеві, автономні або гібридні інвертори, мережеві СЕС або автономні СЕС, телефонуйте +38 (044) 330-00-88 або пишіть нам на пошту: info@sea.com.ua

Top