Компания СЭА
× Компания Каталог Новости Вакансии Профиль Производители Контакты Доставка Тех. поддержка

Чи існує ще необхідність в рефлекторах?

  • 19.02.2020
  • 1046

Рефлектори широко використовувалися в освітленні бутиків багато років. Однак з розвитком технологій все більшої популярності набувають лінзи, в зв'язку з чим виникає питання: чи будуть потрібні традиційні рефлектори в майбутньому? Лінзи забезпечують повний контроль, в той час як рефлектори не дозволяють контролювати все світло, оскільки його частина не потрапляє на поверхню, що відбиває. Проте, неконтрольоване світло можна використовувати для загального освітлення, якщо дозволяє простір.

Повний контроль світла лінзами проти часткового контролю рефлекторами

Отже, чим відрізняється освітлення об'єкту за допомогою лінзи від освітлення рефлектором? Нижче наведені різні ефекти, яких можна домогтися за допомогою лінз або рефлекторів для акцентного освітлення.

 

Акцентне освітлення за допомогою ALISE / ELISE-70-M
Звичайний рефлектор з кутом світлорозподілу 25˚ дозволяє досягти гарного освітлення об'єкту і використовувати неконтрольоване світло для загального освітлення.

 

Акцентне освітлення за допомогою BARBARA-G2-S
Звузивши кут світлорозподілу наполовину, можна отримати більш інтенсивне освітлення об'єкта, не жертвуючи загальним освітленням.

     

Акцентне освітлення за допомогою ILONA-M
Заміна точкового відбивача на лінзу з кутом світлорозподілу 25˚ дозволяє зменшити інтенсивність освітлення об'єкта і контролювати практично все світло, істотно знизивши кількість неконтрольованого.

 

Акцентне освітлення за допомогою ILONA-RS
Звузивши кут світлорозподілу лінзи наполовину, можна отримати більш інтенсивне освітлення об'єкта, мінімізувавши кількість неконтрольованого світла.

     

Акцентне освітлення за допомогою LINNEA-60
Лінійна оптика з кутом світлорозподілу 60˚ дозволяє плавно обмежити світлорозподіл, забезпечуючи контрольоване загальне освітлення з хорошою освітленістю об'єкту і фону.

 

Акцентне освітлення за допомогою DAISY-7X1-W
Оптика Dark Light з чіткими контурами світлової плями забезпечує інтенсивне освітлення об'єкта і відокремлює його від фону. Оскільки джерело світла приховане, світло сконцентроване на об'єкті, що ще більше підсилює ефект контрасту.

 

Порівняння висококонтрастного освітлення з низькою контрастністю

Якісне освітлення повинно враховувати потреби людей, тому вибір кінцевого варіанту варто доручити професіоналам. Нижче наведені два варіанти освітлення бутиків і вказано, яку оптику варто використовувати, щоб досягти бажаного візуального ефекту.

Рефлектори і лінійні лінзи краще всього підходять для низькоконтрастного освітлення торгових приміщень

Низькоконтрастне освітлення зазвичай використовується в мережах магазинів одягу середнього цінового сегменту.

Воно добре підкреслює товари і забезпечує достатню загальне освітлення. Для цього варіанту добре підходять рефлектори, оскільки неконтрольование даремне світло забезпечує загальне освітлення. Лінійні лінзи з видимими джерелами світла і м'якими контурами здатні забезпечити якісне загальне освітлення, оскільки вони добре поєднуються один з одним.

Точкові лінзи і лінзи Dark Light забезпечують висококонтрастне освітлення торгових приміщень

Висококонтрастне освітлення підвищує ексклюзивність в торгових приміщеннях.

Стіни та підлога повинні бути темніше, щоб створювався чіткий контраст між товарами і фоном. Використовуючи лінзи з чітким, вузьким променем, ви зможете домогтися більшого контрасту в освітленні, в той час як яскраві світильники варто використовувати тільки для оформлення. Оптика Dark Light з чіткими контурами відмінно підходить для того, щоб збільшити контраст і знизити сліпучий ефект.

Отже, чи є ще необхідність в рефлекторах?

Хоча лінзи будуть все ширше застосовуватися в ефективному освітленні бутиків, для рефлекторів залишиться місце в традиційному низькоконтрастному освітленні.

Гаряча тема Dark Light є невід'ємною частиною висококонтрастного освітлення, яке зараз є у кожного. Ненав'язливе освітлення, настільки дискретне, що ви ледве бачите джерело світла, однаково привабливе для офісних чи роздрібних освітлювальних приміщень.

За матеріалами LEDIL

 

Компанія СЕА - офіційний дистриб'ютор LEDiL на території України. Купити лінзи та аксесуари LEDIL для світлодіодів і отримати додаткову інформацію Ви зможете звернувшись в Компанію СЕА за телефоном +38 (044) 330-00-88 або надіславши запит по електронній пошті: info@sea.com.ua.

Top