Компания СЭА
× Компания Каталог Новости Вакансии Профиль Производители Контакты Доставка Тех. поддержка

Історія світлофора

  • 30.08.2018
  • 5101

Історія світлофора почалася не з електричного, а з газового представника цих беззмінних і невтомних вартових наших доріг. Перший представник був встановлений в Лондоні біля будівлі парламенту 10 грудня 1868 року. Його винахідником був залізничний інженер Дж. П. Найт. Його світлофор був заснований на газовій лампі і управлявся вручну. Удень сигнали подавалися за допомогою двох крил, що регулюють потік світла від світлофора. При горизонтальному їхньому становищі рух було заборонено. При розташуванні під кутом 45° - рухатися можна було з обережністю. Ввечері та вночі сигнали подавалися за допомогою обертання газового ліхтаря: і червоного, і зеленого світлофільтрів. Перший світлофор був покликаний полегшувати рух пішоходів через вулицю.

Коли на вулицях стали з'являтися автомобілі, то потреба в регулюванні їх руху стала цілком очевидною. Інженери та винахідники стали замислюватися над можливістю створення автоматичної системи регулювання руху. Перша система світлофорів, здатна працювати без безпосередньої участі людини була розроблена і запатентована американським інженером Ернстом Сірріні з Чикаго. Його світлофор складався з двох осередків з не підсвіченими написами «Stop» і «Procceed».

Перший електричний світлофор був розроблений американцем Лестером Вайра з Солт-Лейк-Сіті в 1912 році. Він складався з двох круглих електричних ліхтарів червоного і зеленого кольору. Світлофор було встановлено в рідному місті винахідника, але так і не був запатентований. Через рік американець Джеймс Хог створив і отримав патент на систему управління світлофором за допомогою ручного перемикання (за допомогою кнопки). 5 серпня 1914 року чотири таких світлофора були встановлені в американському місті Клівленд за прямої участі Американської світлофорної компанії. Вони переключалися поліцейським, який сидів на перехресті вулиць в скляній будці, і при перемиканні додатково видавали звуковий сигнал. Вони показували, що підсвічуються слова «STOP» і «MOVE».

Схожа система була створена і запатентована американцем Вільямом Глієра в 1917 році. Його світлофори керувалися як вручну, так і автоматично. Жовтий сигнал був введений з подачі детройтського поліцейського Вільяма Потс в 1920 році. Ним були винайдені багато систем світлового управління рухом, але жодна з них не була запатентована.

В Європі світлофори почали встановлюватися в 1922 році, спочатку в Парижі, а потім в Гамбурзі. Перший світлофор в Італії з'явився в 1927 році в місті Вульвергемптон. У CCCP перший світловий регулювальник руху з'явився в 15 січня 1930 року у місті Ленінград. Перші світлодіодні системи стали масово застосовуватися з винаходом світлодіодів зеленого світіння достатньої яскравості в кінці 90-х років.

 

Компанія СЕА пропонує Вашій увазі світлодіодні світлофори дорожні пішохідні і транспортні з центральним джерелом світла, дорожні контролери нового покоління з можливістю управління через інтернет, пристрої звукового оповіщення і управління пішохідної фази світлофорної сигналізації, табло зворотнього відліку часу (ТОВ) і багато іншого обладнання, призначеного для автоматизації та вдосконаленн управління дорожнім рухом.

Використання повного комплексу технічних засобів регулювання дорожнім рухом дозволить Вам в максимальній мірі вирішити завдання забезпечення безпеки на дорогах. Кваліфіковані фахівці Компанії СЕА розробляють проекти АСУД і організації дорожнього руху, здійснюють проектування і будівельні роботи для світлофорних об'єктів. Компанія має всі необхідні ресурси для будівництва та монтажу світлофорних об'єктів, проведення робіт виконується згідно ГОСТів і правил.

 

Компании СЭА - 25 лет!За додатковою інформацією, а також як купити світлофор в Києві і Україні звертайтеся до центрального офісу Компанії СЕА в місті Києві, тел .: +38(044) 330-00-88; info@sea.com.ua.

Top