Компанія СЕА
× Компанія Каталог Новини Вакансії Профіль Виробники Контакти Доставка Тех. Підтримка

Аналітики попередили про загрозу глобального дефіциту конденсаторів на ринку електроніки

  • 10.08.2021
  • 509

Слідом за Малайзією, де виготовляється більшість високоякісних конденсаторів для поверхневого монтажу (MLCC), нові карантинні обмеження введені в столичному регіоні Маніли у Філіппінах. Погіршення ситуації загрожує обернутися дефіцитом конденсаторів Samsung і Murata, виробництва яких розташовані південніше Маніли. Це може підкосити випуск електроніки і новинок осені 2021 року і точно відбудеться, якщо епідемія знову спалахне в Китаї.

Завод японської компанії Murata випускає на Філіппінах MLCC-конденсатори для автомобільної електроніки. Це порівняно громіздкі компоненти, проте вони здатні працювати в широкому температурному діапазоні з підтримкою великих ємностей і високих напруг. Філіппінське виробництво Murata утримує 18% світового ринку таких елементів. Компанія Samsung виробляє у Філіппінах конденсатори середніх розмірів з типовими характеристиками, утримуючи цим виробництвом 15% світового ринку в своїй ніші - це вироби для масової електроніки, що не претендують на особливу якість. 

Локдаун в столичному регіоні Філіппін безпосередньо не зачіпає регіони з заводами Samsung і Murata, але погіршення епідеміологічної ситуації в країні загрожує незабаром обмежити виробництво та постачання конденсаторів. Укупі з карантинними обмеженнями в Малайзії це здатне призвести до глобального дефіциту компонентів і до скорочення виробництва всього спектру електроніки.

Найгірше, вважають аналітики TrendForce, якщо новий штам «дельта» коронавірусу COVID-19 почне поширюватися по Китаю. У недавньому минулому Китай довів свою здатність стримати епідемію, але що буде з «дельтою», поки важко спрогнозувати. 
У Китаї знаходяться 55% світових виробничих баз по випуску MLCC загального призначення, і в серпні небезпека пандемії виникла в Нанкіні і Чжанцзяцзе. Китайські MLCC-заводи японської Murata і тайванської Yageo розташовані в Усі і Сучжоу - це та ж провінція Цзянсу, в складі якої знаходиться Нанкін. Епідемія фактично дійшла до виробництв, що змушує з побоюванням чекати можливого дефіциту конденсаторів вже в третьому кварталі цього року.

 Центри виробництва конденсаторів для поверхневого монтажу. Джерело зображення: TrendForce

 

Для того щоб отримати кваліфіковану консультацію про різні конденсатори чи придбати конденсатори в Україні, зверніться в офіс Компанії СЕА за телефоном: +38 (044) 330-00-88 чи e-mail: info@sea.com.ua.

 

 

Top