Компанія СЕА
× Компанія Каталог Новини Вакансії Профіль Виробники Контакти Доставка Тех. Підтримка

Дефіцит електроніки посилиться через планове відключення електроенергії в Китаї

  • 28.09.2021
  • 452

Дефіцит електроніки2021 рік багатий на фактори, що несприятливо впливають на виробництво електронних компонентів. Стихійними лихами і пандемією їх перелік не обмежується, оскільки влада Китаю заради поліпшення екологічних показників готові примусово припиняти електропостачання окремих підприємств на кілька днів.

Про нюанси реалізації екологічної політики китайською владою стало відомо з ресурсу Nikkei Asian Review. Як повідомляє джерело, багато діючих в регіоні виробників електроніки змушені будуть зупинити конвеєр на кілька днів через планове відключення електроенергії. На думку муніципальної влади окремих районів Китаю, такі заходи дозволять укластися в цільові показники щодо споживання електроенергії та вуглецевим викидам. Нагадаємо, до 2030 року КНР розраховує припинити збільшення вуглецевих викидів, а до 2060 року домогтися вуглецевої нейтральності. Для цього вже зараз країна припинить будівництво нових вугільних електростанцій.

У більшості випадків, як зазначається, китайські підприємства місцевих та зарубіжних виробників змушені будуть припинити роботу до кінця вересня через відключення електроенергії. Поставки їх продукції не припиняться, оскільки на складах є необхідний запас компонентів, більшість компаній планує компенсувати перебої з електропостачанням або за рахунок додаткових нічних змін, або продовживши роботу від локальних генераторів електроенергії, або за рахунок перенесення частини замовлень на інші підприємства. Виходить, що чисто формальний підхід китайської влади до обмеження вуглецевих викидів до кінця місяця в дійсності особливої ​​користі навколишньому середовищу не принесе.

Багато з компаній, чиї інтереси порушені даним рішенням, виробляють компоненти для iPhone або здійснюють збірку смартфонів Apple. Зокрема, Pegatron готує свої підприємства в Куньшань і Сучжоу до переведення на резервні джерела живлення. Підприємства Foxconn обмеженнями поки не порушені. Продукцією Apple все може не обмежитися. Як зазначає джерело, від електроживлення можуть бути відключені підприємства підрядників Intel, NVIDIA і Qualcomm, які займаються тестуванням і упаковкою чіпів на території Китаю. Продукція автомобільного профілю теж може постраждати, оскільки зупинені будуть підприємства, на яких обробляються чіпи NXP, Infineon і ASE Tech.

Джерело: Nikkei Asian Review

Терміни поставки електронних компонентів все ще зазнають відчутних коливань. Багато виробників оголосили про подовження термінів поставок — попит на товари перевищує доступні виробничі потужності, що призводить до збільшення часу виконання замовлення. В результаті також спостерігається зростання цін на певні товари. Світові автовиробники і провідні компанії в області споживчих товарів та технологій хеджують на 3-5 років вперед щодо сировини і резервування виробничих потужностей.

Компанія СЕА з 1990 року займається оптовою торгівлею на ринку України електронними компонентами для промислових підприємств. У програму поставок входять як пасивні компоненти (резисториконденсатори, індуктивності, варистори, кварцові резонатори, розрядники, роз'єми, запобіжники, комутаційні вироби та ін.), так і активні компоненти (мікросхемитранзистори, діоди, діодні мости, світлодіоди, рідкокристалічні індикатори, оптоприлади, запобіжники, датчики та ін.).

Замовте електронні компоненти вчасно!

 

Компании СЭА - 25 лет!

Для того щоб купити електронні компоненти або отримати кваліфіковану консультацію, зверніться в офіс Компанії СЕА за телефоном: +38 (044) 330-00-88 або по e-mail: info@sea.com.ua.

Top