Компанія СЕА
× Компанія Каталог Новини Вакансії Профіль Виробники Контакти Доставка Тех. Підтримка

UFS 4.0 – новий стандарт швидкості гаджетів від Samsung

  • 05.05.2022
  • 440

Накопичувачі в сучасних смартфонах вже дуже швидкі, але будуть ще швидші. Нещодавно, компанія Samsung представила наступне покоління флеш-пам'яті UFS 4.0. Наразі це найпродуктивніше в галузі рішення для зберігання даних Universal Flash Storage (UFS) 4.0, яке отримало схвалення JEDEC.

Найголовніше – компанія розкрила основні технічні характеристики. UFS 4.0 пропонує швидкість до 23,2 Гбіт/с на смугу, що вдвічі більше, ніж у попереднього покоління UFS 3.1. У результаті, завдяки вдосконаленій пам'яті V-NAND сьомого покоління і фірмовому контролеру, нова пам'ять забезпечує швидкість послідовного читання до 4200 МБ/с, а швидкість запису може досягати 2800 МБ/с. Це порівняно швидше, ніж SSD у Xbox Series X, хоч і сильно не дотягує до накопичувача в PlayStation 5.

Samsung може похвалитися, що «пропускна здатність ідеально підходить для смартфонів 5G, які вимагають обробки величезних обсягів даних», і очікується, що ця технологія буде прийнята у VR, AR та автомобільних додатках.

Також фахівці компанії Samsung розповіли про покращення енергоефективності. Нова пам'ять забезпечує швидкість 6 МБ/с на 1 мА, що на 46% краще за UFS 3.1. Крім того, габарити мікросхеми становитимуть 11 х 13 х 1 мм, а ємність досягатиме 1 ТБ.

Виробництво пам'яті UFS 4.0 розпочнеться вже у третьому кварталі поточного року. Це означає, що наступне покоління флагманських смартфонів вже зможе використати таку пам'ять.

 

Компанія СЕА постачає компоненти та інші вироби Samsung на територію України. Для того щоб купити електронні компоненти або отримати кваліфіковану консультацію, зверніться в офіс Компанії СЕА за телефоном: +38 (044) 330-00-88 або по e-mail: info@sea.com.ua.

Top