Компанія СЕА
× Компанія Каталог Новини Вакансії Профіль Виробники Контакти Доставка Тех. Підтримка

Переваги використання одного конфігурованого блоку живлення перед кількома звичайними

  • 22.09.2021
  • 340

Електричне обладнання використовується повсюди в нашому житті, наприклад, 3D-принтери на заводі, мас-спектрометричні аналізатори в лабораторії чи пересувні медичні візки в лікарні. Це обладнання своєю чергою складається з різних електричних компонентів. Наприклад, 3D-принтер складається з двигуна для друку, рідкокристалічного екрана для зображення та управління, датчиків для направлення головки принтера, нагрівальних елементів тощо. Ці периферійні компоненти живляться різною напругою постійного струму, що потребує декількох AC/DC перетворювачів, що часто спричиняє невідповідність обладнання низькому струму витоку (500 мкА ~ 750 мкА), встановленому нормами безпеки, оскільки загальний струм витоку кінцевого обладнання дорівнює сумі цих значень у кожного окремого вбудованого джерела живлення. Оскільки оператор, який керує електричним обладнанням, є звичайною людиною, нормами встановлений такий низький струм витоку, щоб мінімізувати небезпеку для його здоров’я.

Струм витоку конфігурованого джерела живлення серії NMP
Рис. 1. Струм витоку конфігурованого джерела живлення
 
Струм витоку чотирьох звичайних джерел живлення серії MSP
Рис. 2. Струм витоку чотирьох звичайних джерел живлення
 
Зовнішній вигляд джерела живлення NMP1K2
Рис. 3. Зовнішній вигляд джерела живлення серії NMP1K2

Для задоволення вимог щодо низького струму витоку, широко використовуються джерела живлення з декількома виходами, оскільки вони складаються лише з одного зовнішнього інтерфейсу і декількох виходів, які можна сконфігурувати відповідно до вимог напруги та потужності периферійних компонентів.

На рисунку 1 показані результати випробувань струму витоку конфігурованого блоку живлення NMP1K2-HHEKC#-01 від MEAN WELL, який складається з чотирьох виходів 24, 12, 48 і 5 В, а на рисунку 2 — загальний струм витоку чотирьох звичайних джерел живлення: MSP-600-24, MSP-300-12, MSP-300-48 та MSP-100-5.

За результатами випробування було встановлено, що струм витоку на землю в NMP1K2-HHEKC#-01 при 230 В змінного струму дорівнює 234 мкА, що набагато менше загального струму витоку чотирьох блоків живлення серії MSP, що дорівнював 856 мкА. Отже, струм витоку NMP1K2-HHEKC#-01 відповідає вимогам 500 мкА ~ 750 мкА для побутового електрообладнання.

Окрім розв'язання проблеми зі струмами витоку, використання одного джерела живлення з декількома виходами також значно економить місце, що дозволяє проєктувати електричне обладнання меншого формфактору. До того, впровадження одного сконфігурованого блока живлення спрощує схему включення в мережу змінного струму шляхом зменшення кількості проводів, тим самим знижуючи електромагнітні завади (EMI). У випадку з використанням декількох джерел часто потрібно ставити додатковий фільтр для зменшення ЕМП, що ускладнюю систему та відповідно призводить до її здорожчання.

Джерела живлення серії NMP обладнані такими інтелектуальними функціями, як регулювання вихідного струму та напруги, дистанційне ввімкнення та вимкнення, повідомлення про перегрів. Також наявність DC OK сигналу дозволяє користувачеві здійснювати віддалене керування та моніторинг роботи системи. Мініатюрний низько профільний корпус 1U з високою щільністю потужності значно економить простір в місці монтажу.Серії NMP650 та NMP1K2 (рис. 3) — це компактні модульні джерела живлення з різними інтелектуальними функціями, які перш за все призначені для медичної техніки. Слоти для незалежних модулів та ультраширокі діапазони вихідних напруг дозволяють користувачам встановлювати та змінювати напругу, струм і потужність відповідно до їх конкретних вимог.

Що стосується сертифікації, то NMP відповідає нормам медичної безпеки (60601-1), а конструкція схеми також відповідає правилам ІТ індустрії 62368-1.

Різноманітність функціоналу та висока якість, що підтверджується п’ятирічною гарантією і вихідним контролем на виробництві, можуть повністю задовольнити вимоги всіх галузей промисловості.

Основні характеристики та переваги джерел живлення серії NMP:

  • ізоляція рівня 2 × MOPP, підходять для використання в приладах, що контактують з тілом людини;
  • високий ККД — до 92 %;
  • низько профільний корпус 1U та висока щільність потужності;
  • широкий діапазон програмування вихідного струму та напруги;
  • можливість паралельного включення декількох модулів;
  • вбудовані функції дистанційного ввімкнення/вимкнення, сигналізації про перегрів та DC OK сигнал;
  • регулювання швидкості вентилятора;
  • захист від короткого замикання, перевантаження, перенапруги та перегріву;
  • габарити (Д × Ш × В):
    • NMP650 — 250 × 89 × 41 мм;
    • NMP1K2 — 250 × 127 × 41 мм;
  • 5 років гарантії.
За додатковою інформацією, а також з питань придбання продукції MEAN WELL звертайтесь до офіційного дистриб'ютора MEAN WELL Enterprises Co., Ltd на території України — Компанії СЕА, тел.: (044) 330-00-88 (внутр. 804), info@sea.com.ua
Top