Компанія СЕА
× Компанія Каталог Новини Вакансії Профіль Виробники Контакти Доставка Тех. Підтримка

Біполярні джерела живлення Chroma 62000D серії

  • 08.05.2020
  • 2216

біполярне джерело живлення  62180D-600

Біполярні джерела живлення постійного струму Chroma 62000D серії

Програмовані біполярні джерела живлення Chroma 62000D серії поєднують в собі два прилади - джерело живлення і навантаження. Ці прилади працюють в двох квадрантах і дозволяють тестувати і отримувати зворотній зв'язок від DUT. Біполярні джерела живлення можуть використовуватись для тестування додатків у відновлюваній енергетиці, таких як гібридні інвертори PV, системи перетворення енергії (PCS) і як симулятори батарей. Джерела живлення Chroma 62000D серії також підходять для тестування силових компонентів, що використовуються в електромобілях, таких як двонаправлених зарядних пристроїв (BOBC), біполярних DC конверторів, драйверів двигуна, а також для тестування акумуляторів.

 

Особливості біполярних джерел постійного струму Chroma 62000D серії

  • напруга:  0-100V/600V/1200V/1800V
  • струм: 0-540A
  • потужність: 6kW/12kW/18kW
  • робота в двох квадрантах: джерело живлення та навантаження
  • компактний дизайн: 18 кВт в 3U
  • можливість конфігурування послідовних/паралельних підключень до 180 кВт
  • можливість рішних комбінацій струму і напруги для отримання потрібної потужності
  • можливість програмування послідовностей
  • контроль наротання напруги та струму
  • висока швидкість перехідного відгуку <1,5 мс
  • низький рівень шумів і пульсацій
  • інтуїтивне меню і сенсорний екран
  • стандартні інтерфейси USB / LAN / LXI / APG, опційні інтерфейси CAN / GPIB
  • універсальне живлення 3 Phase 4 wire universal AC power: 200-480Vac

 

Область застосування біполярних ждерел живлення Chroma 62000D серії

  • гібридні інвертори PV, системи перетворення енергії (PCS), двонаправлені зарядні пристрої (BOBC)
  • драйвери двигуна
  • перевірка на відповідність стандартам LV123 та LV148
  • симулятор батарей

 

ВИПРОБУВАННЯ ДОДАТКІВ У ВІДНОВЛЮВАНІЙ ЕНЕРГЕТИЦІ
Відновлювані джерела енергії та акумуляторні батареї - це тенденція ринку по заміні традиційних джерел енергії (вугілля, нафти тощо). Однак подальше зростання потреби в електроенергії призведе до збільшення швидкості розподілення накопиченої енергії в мережах. Щоб забезпечити функціонування цієї системи потрібно використовувати високоефективні акумулятори і проводити своєчасні заміни. А для цього потрібні рішення для тестування акумуляторів.

ДВА В ОДНОМУ: БІПОЛЯРНЕ ДЖЕРЕЛО ЖИВЛЕННЯ ПОСТІЙНОГО СТРУМУ ТА НАВАНТАЖЕННЯ
Біполярне джерело живлення Chroma 62000D серії має двонаправлену конструкцію, яка пропонує двоквадрантну роботу з позитивним струмом / позитивною напругою, а також негативним струмом / позитивною напругою, що дозволяє використовувати дані прилади як джерело живлення постійного струму та регенеративне навантаження постійного струму. Поглинена енергія подається назад в електромережу з ефективністю перетворення до 93%. Прилад може працювати в режимах постійної напруги, постійного струму та постійної потужності. Порівняно з традиційним джерелом живлення та навантаженням, біполярне джерело постійного струму Chroma 62000D заощаджує простір, зменшує втрати енергії та тепловіддачу, а також простіше для конфігурування систем.

На сьогодні все більшого розповсюдження набувають електромобілі. Їх бортові зарядні пристрої контролюють варіанти зарядки V2G  (Vehicle to Grid), V2L (Vehicle to Load) та V2H (Vehicle to Home). Режими роботи навантаження Chroma 62000D серії включають в себе наступні режими: постійний струм (CС), постійну напругу (CV) та постійну потужність (СР), а також імітують зарядку акумуляторів під час розробки та тестування електромобіля. Звичайно для цієї задачі потрібно два прилади для живлення постійним струму та регенеративне навантаження, Chroma 62000D можна використовувати для тестування зарядки та розряду.

ТЕСТУВАННЯ PCS
Система перетворення електроенергії (PCS) служить для здійснення двонаправленої передачі енергії між акумуляторною системою та мережею. Загальна проблема для користувачів полягає в тому, як провести фактичні випробування акумулятора для переходу заряд / розряд зі стандартною продуктивністю  <100 мс. Моделі Chroma 62180D-1800 (1800V / 40A / 18kW) можуть бути підключені паралельно, щоб досягти 180kW / 1800V / 400A і датути можливість користувачам вирішити цю задачу.

ВИСОКА ШВИДКІСТЬ ПЕРЕХІДНОГО ВІДГУКУ <1,5мс
Chroma 62000D дозволяє перетворювати струм між двома квадрантами не змінюючи вихідних характеристик або не спричиняючи пошкоджень. Для тестування двосторонніх процесів заряд/розряд потрібні рішення, які матимуть малий час перемикання між цими процесами. Біполярні джерела постійного струму Chroma 62000D серії мають час перехідної реакції менше 1,5 мс (від -90% до + 90%) і дають стабільний вихід напруги.

 

CV / CC РЕЖИМ ПРІОРИТЕТУ
У джерелах постійного струму Chroma 62000D серії реалізований режим пріоритету перемикання між режимами постійної напруги (CV) і постійного струму (CC). При використанні традиційних джерел живлення, якщо прилад працює в режимі CV і для тестування потрібно перемкнути його в режим CC, то відбувається сплеск струму і можливе пошкодження DUT. Завдяки реалізації режиму приоритету, перемикання режимів CV на CC у Chroma 62000D відбувається без сплеску.

ТЕСТУВАННЯ НА ВІДПОВІДНІСТЬ LV123 І LV148
Поряд із світовими тенденціями енергоефективності та скорочення викидів вуглецю, автомобільна індустрія встановила стандарти для транспортних засобів,  Стандарт LV123 визначає вимоги для  високовольтних компонентів, тоді як стандарт LV148 охоплює випробування до 48В. Chroma 62000D має високошвидкісний динамічний відгук, який може досягати до 180 В / мс, що дає можливість застосовувати ці прилади для тестування в автомобільній промисловості. У поєднанні з програмним забезпеченням Chroma Softpanel користувач може проводити тести одним натисканням кнопки.

АВТОМАТИЧНІ ПЕРЕМИКАННЯ МІЖ ДІАПАЗОНАМИ

У Chroma 62000D реалізовано автоматичне перемикання між чотирма діапазонами. Модель 62180D-600 має вихід 18 кВт / 600 В / 120А і може працювати в різних комбінаціях струму і напруги. Порівняно з конкурентами Chroma 62000D може давати набагато більший струм при низьких напругах і більшу напругу при малих струмах. При використанні в стандартній системі ATE та в лабораторії один Chroma 62000D може замінити кілька джерел живлення постійного струму, щоб значно заощадити місце та витрати.

З питань придбання продукції Chroma звертатись в відділ "Вимірювальних приладів" компанії СЕА за тел.: (044) 330-00-88; e-mail: tmm@sea.com.ua.

Top