Компания СЭА
× Компания Каталог Новости Вакансии Профиль Производители Контакты Доставка Тех. поддержка

Вартість за паркування в Києві у 2023 та штрафи

  • 22.03.2023
  • 5589

Попри відтік мешканців та гостей столиці, Київ продовжує страждати від відсутності достатньої кількості парковок та належного їх стану. Паркувальні майданчики є важливим аспектом безперебійного функціонування міста, адже допомагають упорядкувати автомобілі на дорогах та поповнювати міський бюджет коштом сплати стоянки автомобілів. Яка вартість паркування, зонування паркувальних просторів по місту та який штраф за неправильну парковку – детально розглянемо далі.

зони паркування в києві

Паркувальні зони та вартість парковки

У Києві продовжують діяти тарифи на парковку, які були розраховані відповідно чинного законодавства та встановлені від 7 листопада 2022 року. Вартість паркування за 1 годину на спеціально відведених паркувальних просторах КП «Київтранспарксервіс» залежно від місця/зони паркування встановлено в розмірі: І зона – 35 грн., ІІ зона – 25 грн., ІІІ зона – 5 грн.

вартість абонентського талона в паркувальних зонах
Місячна вартість абонентського талона в паркувальних зонах

Вартість денного талона за паркування в києві
Вартість денного талона на легковик з 08:00 до 22:00 у межах паркувальних зон

вартість паркування на перехоплюючих майданчиках
Вартість послуг на паркування на спеціально обладнаних перехоплюючих майданчиках

Штрафи за неправильне паркування

Досить часто автомобілісти стикаються з проблемою нестачі паркомісць та порушують правила паркування. Таке рішення водія спричинить відповідні санкції, залежно від того, як автомобіліст порушив правила зупинки транспортного засобу. Штрафи за парковку мають наступні особливості:

340 грн. – порушення правил зупинки/стоянки автомобіля.
680 грн. – порушення правил зупинки/стоянки автомобіля, що створює аварійну ситуацію або заважає проїзду решти транспортних засобів.
1020-1700 грн. – зупинка/стоянка транспортних засобів на місцях, позначених відповідними дорожніми знаками, призначеними для остановки ТЗ, якими керують водії з інвалідністю або водії, які перевозять людей з інвалідністю.

Де і як сплатити штраф за паркування в недозволеному місці

Сплатити штраф за порушення правил дорожнього руху можна на електронних сервісах для водіїв або у додатку "Дія". Сплатити штраф потрібно протягом 30 днів після його накладання. Якщо ви не встигнете сплатити, сума збільшиться вдвічі.

Також можна отримати 50% знижки на розмір штрафу за паркування – необхідно просто сплатити порушення протягом 10 днів.

Мобільний додаток SEA Parking допомагає розв'язувати проблему пошуку та оплати парковки. Завантажити додаток можна на ресурсах Play Market і AppStore.

 

Компанія СЕА є провідним вітчизняним розробником і виробником паркоматівв'їзних і виїзних стійокінформаційних табло вільних місцьавтоматичних та напівавтоматичних паркувальних комплексів для аеропортів, залізничних і автовокзалів, готелів і ТРЦ. З питань придбання та монтажу паркувального обладнання, організації платної автоматизованої парковки, звертайтеся в офіс​ Компанії СЕА за телефоном +38 (044) 330-00-88, +38 (067) 332-16-45 або надсилайте запити на e-mail: info@sea.com.ua

Top