Компания СЭА
× Компания Каталог Новости Вакансии Профиль Производители Контакты Доставка Тех. поддержка

Що потрібно зробити Україні для створення розумних міст?

  • 11.04.2017
  • 4178

Розумні технології все частіше на слуху - годинник, побутова техніка, будинки і навіть цілі міста ... За ними - майбутнє. Більш того - і теперішнє теж. Адже вони серед нас і розвиваються так само стрімко, як і інтернет речей (IoT). І неможливо не помітити, як вони впливають на муніципальні послуги по всьому світу. До 2020 року індустрія розумних міст перетвориться в досить активний ринок з $ 400 млрд і 600 містами по всьому світу. Саме ці міста, як очікується згідно з даними дослідження McKinsey, внесуть до 60% від світового ВВП до 2025 року. Досить непогано, якщо не сказати "круто, дійсно круто".

Що ж являє собою розумне місто і навіщо воно потрібно?

Це розвинена міська територія, яка генерує сталий економічний розвиток і високу якість життя, значно покращуючи життєдіяльність таких сфер, як економіка, мобільність, навколишнє середовище, люди і уряд. Успіхів і досягнень в цих областях можна домогтися завдяки потужному людському капіталу, соціальному капіталу та / або інфраструктурі ІКТ.

smart city, розумне містоВи думаєте, що міста в даний час переповнені?

Ще ні, адже до 2030 року понад 5 мільярдів чоловік будуть жити в міських умовах. І перш ніж ми перейдемо до такої щільності населення, наше завдання - оптимізація міських умов.

Яке відношення все це має до середньостатистичного міського жителя?

Безпосереднє. Адже саме такі жителі ініціюють системи відкритих даних і різноманітні хакатони, як конкурс BigApps в Нью-Йорку, наприклад створюючи корисні і ресурсозберігаючі додатки для поліпшення міст і постійного інформування громадян. Перевірка якості повітря, оцінка санітарних умов кафе, інспекція поточних будівництв і впроваджуване законодавство повинні бути легко доступні для всіх громадян. Візьмемо один приклад - мобільний додаток для паркування, який показуює водіям найближче доступне місце для стоянки. Таке рішення заощадить час, паливо, гроші, при цьому зменшивши викиди в атмосферу і послабивши щільний потік автомобільного трафіку.

Яку ж роль у всьому цьому відіграють сенсорні пристрої?

Досить важливу, з огляду на той факт, що один з ключових компонентів, який пов'язує всі складові розумного міста, це IoT-пристрої. Витягуючи інформацію з датчиків і інтегруючи її, соціальні мережі допомагають членам суспільства бути ближче один до одного, залишаючи при цьому керівництву міста вирішувати більш серйозні проблеми в сфері безпеки. У розумному місті можна буде все легше отримати інформацію безпосередньо від спеціально встановлених сенсорів або ж "побічно" - завдяки датчикам, які були встановлені для іншої мети, але володіють корисною інформацією. Розумне місто містить інтелектуальні сенсори в кожному куточку, полегшуючи управління міським господарством через систему інтелектуальної відеоаналітики. Дані відео інтегруються через дротові і бездротові мережі, створюючи міську платформу громадської безпеки. Тут використовуються переваги хмарних обчислень і систем зберігання і аналізу, які роблять можливими проактивну профілактику, оновлення інформації, швидке реагування та "відкат". А тепер повернемося в Україну.

smart city, розумне місто

Що ж потрібно нам для створення розумних міст?

Міська адміністрація часто стикається з численними викликами з боку громадської безпеки, міського транспорту, рішення надзвичайних ситуацій, управління енергоспоживанням, а також охорони навколишнього середовища. І розумний уряд використовує центри обробки даних на основі хмарних технологій для обміну та інтеграції інформації, а також співпрацює з різними секторами з метою оптимізації використання ресурсів та поліпшення урядової ефективності. Перший крок? Давайте почнемо з автомобільних доріг, що мають вирішальне значення для національного і регіонального економічного зростання. Діджиталізація доріг має важливе значення для модернізації міста, безпечних потоків автомобільного трафіку, а також збільшення обсягу доходів з вкладених інвестицій. З чого почати? Із зв'язку та відеоспостереження на дорогах до управління шосе і ремонтами доріг, з контакт-центру до центру дорожньо-транспортних пригод та екстреної допомоги. Адже цифрова система шосе - це як центральна нервова система, завдяки якій злагоджено функціонує весь організм.

Хочемо ми цього чи ні - але ми живемо в епоху цифрової глобалізації, інтернету речей і стрімкого розвитку ІК-технологій. Це не майбутнє, а сьогодення. І нам вирішувати, наскільки комфортним і безпечним воно буде для нас.

 

З 2007 року Компанія СЕА є виробником і інтегратором сучасного та енергоефективного обладнання та автоматизованих систем моніторингу для інфраструктури сучасного міста на базі ресурсів стільникового зв'язку GSM.

Дорожній рух і транспорт

  • Модернізація і будівництво нових світлофорних об'єктів з використанням LED світлофорів і ін. технічних засобів управління дорожнім рухом власного виробництва. Реалізовані проекти в Україні - більш, ніж в 20 містах, зокрема і в таких обласних центрах як: Київ, Донецьк, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Харків, Тернопіль, Івано-Франківськ, Чернівці, Луцьк та багатьох інших.
  • Організація муніципальних платних парковок, першого в Україні "перехоплюючого паркінгу".
  • Впровадження систем супутникового моніторингу транспорту.

Міське освітлення

Впровадження бездротової системи управління міським вуличним освітленням СЕА СУГО більш, ніж в 15 містах України, таких як: Київ, Донецьк, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Харків, Херсон, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Чернівці, Луцьк та багатьох інших.

Ліфтове господарство

Комплексна система диспетчеризації ліфтів на базі реcурсів стільникового зв'язку GSM - СЕА СКУЛ в Україні встановлена ​​більш ніж в 10 містах, таких як: Київ, Донецьк, Запоріжжя, Харків, Львів, Полтава, Чернігів, Суми, Вінниця, Прилуки, Вишневе і ін.

Водопостачання (водоканали)

Системи дистанційного обліку та контролю споживання води на базі реcурсів стільникового зв'язку GSM і протоколу M-Bus - СЕА АСОЕ.В запущені в експлуатацію в Тернополі та Одесі.

Загальноміська інформаційна система SEA Smart City

Муніципальні органи і адміністрації міст мають у своєму розпорядженні великий об'єм соціально-значимої інформації, яка може бути дуже корисна населенню і гостям міста - для зручності відображення життєдіяльності міських служб ЖКГ.

Тому Компанія СЕА пропонує спростити доступ до різних верств адресно-довідкової інформації шляхом розміщення відповідних сервісів на офіційному сайті міста за допомогою ресурсів Яндекса.

 

Компании СЭА - 25 лет!За додатковою інформацією та з питань придбання або впровадження систем для автоматизації об'єктів житлово-комунального господарства та автоматизованих систем обліку енергоресурсів звертайтеся до центрального офісу Компанії СЕА, тел .: +38 (044) 330-00-88, e-mail: info@sea.com.ua

Top