Компания СЭА
× Компания Каталог Новости Вакансии Профиль Производители Контакты Доставка Тех. поддержка

Нові табло зворотного відліку часу світлофорів від СЕА в Тернополі

  • 07.11.2023
  • 1156

На світлофорному об'єкті в м. Тернопіль встановлені світлофори з новими табло зворотного відліку часу (ТЗВЧ), які в режимі роботи від ТВП (табло визивне пішохідне) працюють в  режимах керування від дорожніх контролерів:

  • По силовій лінії "Чекайте".
  • Через RS485.

табло зворотного відліку часутабло зворотного відліку часутабло зворотного відліку часутабло зворотного відліку часу

Табло зворотного відліку часу (далі табло ТЗВЧ) може функціонувати як повністю автономний прилад і його використання не вимагає доопрацювання і переробок дорожніх контролерів (далі ДК), і в цьому режимі ДК з’єднується з табло ТЗВЧ тільки силовими світлофорними сигналами. Але більш функціонально можливо використання табло ТЗВЧ при додатковому використанні RS-485 інтерфейсу, і для цього ДК повинні бути обладнані відповідним конвертором RS-485 інтерфейсу і повинні мати відповідну підтримку на рівні програмного забезпечення роботи контролера (для підтримки протоколів взаємодії між ДК і табло ТЗВЧ). При використанні RS-485 інтерфейсу можливо динамічне змінювання інтервалів часу дії світлофорних сигналів, які задає ДК, в залежності від дорожньої обстановки та інтенсивності руху транспорту, при цьому табло ТЗВЧ в реальному часі відображає відлік часу відповідно до змінених інтервалів часу дії світлофорних сигналів. При роботі табло ТЗВЧ з кнопкою ТВП в автономному режимі потрібен додатковий сигнал "Чекайте", а при використанні RS-485 інтерфейсу сигнал "Чекайте" не використовується в табло ТЗВЧ.

табло зворотного відліку часутабло зворотного відліку часутабло зворотного відліку часутабло зворотного відліку часу

Режими роботи ТЗВЧ з кнопкою ТВП або ПВСС (пристрій виклику сигналу світлофора):

  • Автономний режим відображення відліку часу, з використанням кнопки ТВП (або ПВСС) на світлофорному об’єкті (який активується після натискання кнопки ТВП). В цьому режимі табло ТЗВЧ самостійно вимірює інтервали часу дії світлофорних сигналів (червоного, жовтого і зеленого), але тільки після активації кнопки ТВП (інформація про активацію кнопки ТВП передається від ДК на табло ТЗВЧ додатковим сигналом – "Чекайте"), а при неактивній кнопці ТВП – табло ТЗВЧ відображає на табло дві риси (для транспортного ТЗВЧ) або символ пішохода (для пішохідного ТЗВЧ). Режим роботи з кнопкою ТВП задається в табло ТЗВЧ або заздалегідь спеціальною командою по RS-485 інтерфейсу в сервісному режимі або встановленням джампера X2 на платі табло ТЗВЧ. В цьому режимі табло ТЗВЧ до ДК підключається через таке мінімальне електричне з’єднання: чотирьох (для пішохідного) або п’яти (для транспортного) провідний кабель, з силовими світлофорними сигналами – червоним, жовтим (для транспортного) і зеленим, з однією нейтраллю і з одним додатковим силовим сигналом "Чекайте". При необхідності, з додаванням ще одного силового сигналу можливо живлення табло ТЗВЧ від окремого живлення (220В 50Гц), яке формує ДК на одному з силових виходів.
  • Режим відображення відліку часу по командах RS-485 інтерфейсу від ДК, з використанням кнопки ТВП (або ПВСС) на світлофорному об’єкті. В цьому режимі від ДК на табло ТЗВЧ по RS-485 інтерфейсу, при неактивній кнопці ТВП – кожну секунду поступає значення часу рівне "0", при цьому табло ТЗВЧ відображає на табло дві риси (для транспортного ТЗВЧ) або символ пішохода (для пішохідного ТЗВЧ), а при активації кнопки ТВП – кожну секунду на табло ТЗВЧ поступає значення зворотного відліку часу, яке відображається на табло – для двох світлофорних циклів, а потім табло знову відображає дві риси (для транспортного ТЗВЧ) або символ пішохода (для пішохідного ТЗВЧ), до наступної активації кнопки ТВП. Для включення цього режиму роботи в табло ТЗВЧ потрібно запрограмувати адрес табло ТЗВЧ на світлофорному об’єкті (від 1 до 32) в сервісному режимі (відповідно документації на ДК або модуль ТЗВЧ). В цьому режимі табло ТЗВЧ підключається до ДК через таке мінімальне електричне з’єднання: трьох (для пішохідного) або чотирьох (для транспортного) провідний кабель, з силовими світлофорними сигналами – червоним, жовтим (для транспортного) і зеленим, з однією нейтраллю, а також екранований кабель з витою парою, з двома сигналами RS-485 інтерфейсу (RS485-A і RS485-B) і з контактом до екрана кабелю. При необхідності, з додавання ще одного силового сигналу можливо живлення табло ТЗВЧ від окремого живлення (220В 50Гц), яке формує ДК на одному з силових виходів.

Ознайомитись з реалізованими проєктами напрямку світлофорної продукції SEA

 

За додатковою інформацією та з питань придбання світлофорів і технічних засобів управління дорожнім рухом звертайтеся до центрального офісу виробника - Компанію СЕА, м. Київ, тел.: +38 (044) 330-00-88; info@sea.com.ua

Top