Компания СЭА
× Компания Каталог Новости Вакансии Профиль Производители Контакты Доставка Тех. поддержка

Програмовані джерела живлення постійного струму Momentum S серії від APM Technologies

  • 07.09.2023
  • 773

програмоване джерело постійного струму

 

Серія Momentum S — це програмовані джерела живлення постійного струму з одноканальним виходом, які мають універсальну конфігурацію вхідного живлення (однофазна чи тьохфазна). Ці джерела живлення спроектовані за конструкцією, яка дозволяє отримати високу щільність потужності в компактному форм-факторі - до 10 кВт у форм-факторі 2U. Для формування конфігурацій із більшою потужністю передбачена можливість параленьного підключення декількох джерел живлення, які поєднуються в систему master/slave. Крім того, ці джерела живлення проектувались із широким вихідним діапазоном, що забезпечує розширений вихідний діапазон струму та напруги при повній потужності. Чудовий дизайн, інтуїтивно зрозумілий інтерфейс керування із сенсорним дисплеєм та широкий набір функцій для тестування роблять ці джерела живлення хорощим вибором для використання на виробничих лініях та тестування в різноманітних додатках, таких як тестування автомобільної електроніки, заряджання та моделювання акумуляторів, моделювання сонячних панелей тощо.

 

Особливості продукту

  • інтуїтивно зрозумілий інтерфейс керування із сенсорним дисплеєм
  • висока щільність потужності в компактному форм-факторі - 2U/10kW
  • функції програмування List/ Step 
  • широкий вихідний діапазон, що забезпечує розширений вихідний діапазон струму та напруги при повній потужності
  • функція генератора сигналів довільної форми*
  • симуляція розумного 3-етапного алгоритму зарядки*
  • вбудовані стандартні налаштування для тестування автомобільної електроніки*
  • функції захисту: OVP, OCP, OPP, OTP та  SCP
  • робочі режими постійної напруги (CV), постійного струму (CC) та постійної потужності (CP), налаштування робочого пріоритету  CC чи CV 
  • універсальна вхідна напруга, одно/трифазний вхід 
  • регульована швидкість наростання напруги/струму
  • підтримка SCPI команд та веб інтерфейсу
  • керування паралельно підключеними джерелами живлення по оптичному волокну, сильний захист від перешкод, надзвичайно швидка передача даних, незмінна продуктивність (опція)
  • функція імітації вольтамперної кривої сонячної панелі*
  • функція імітації батареї*
  • TTL/Analog керування та моніторинг (опціяl) 
  • стандартний інтерфейс керування USB, GPIB/LAN&RS232/RS485/CAN (опція)

* лише professional version підтримує ці функції

 

Функції & Переваги

Чіткий, інтуїтивно зрозумілий інтерфейс керування з сенсорним дисплеєм

Ця серія програмованих джерел живлення постійного струму  має інтерфейс користувача з сенсорним дисплеєм, який забезпечує просте налаштування параметрів і дає можливість керувати функціями програмування. Вихідні параметри відображаються великими літерами, зчитування з дисплею більш чітке та інтуїтивно зрозуміле. Також на панелі дисплею розміщено USB інтерфейс (для завантаження чи збереження даних). Панель дисплею має можливість нахилу для більш зручного використання чи зчитування інформації.

Широкий вихідний діапазон, висока щільність потужності

Momentum S серія програмованих джерел живлення складається з моделей, які мають вихідну напругу до 1500 В та вихідний струм до 390 А. Вони спроектовані для забезпечення широкого вихідного діапазону для вихідного струму та напруги при повній вихідній потужності, щоб задовольнити ширший спектр потреб тестування без придбання додаткових моделей. У той же час ці джерела живлення мають високу щільність потужності - досягає вихідної потужності 10 кВт у форм-факторі 2U, що на 150% краще, ніж щільність потужності SP-1U/2U серії.

Широкий вибір вхідного живлення

Ця серія джерел живлення підтримує глобальну універсальну вхідну напругу та дає можливість вибирати одно-/трифазний вхід змінного струму, щоб відповідати більшій кількості тестів.

List/Program/Step Mode режими програмування

Ці блоки живлення забезпечують режими List/Program/Step для програмування форми вихідного сигналу. Користувачі можуть заздалегідь редагувати значення напруги/струму та час кожного кроку та надавати джерелу живлення тригерний сигнал. Потім попередньо встановлені послідовності/форма сигналу виконуватимуться автоматично відповідно до визначених файлів. Режим послідовності підтримує зв’язок між кількома файлами, користувач може встановити час повторення кожного файлу та загальний час повторення повного файлу послідовності.   

Керування паралельно підключеними джерелами живлення по оптоволокну

Ця серія джерел живлення постійного струму підтримує функцію «master/slave», а керування об'єднаними приладами відбувається по оптоволокну, що забезпечує майже нульову затримку передачі команд. Усі функції можна синхронізувати без зниження продуктивності, що повністю вирішує проблеми низької швидкості та низької точності, які існують у традиційному паралельному режимі. Ця можливість ідеально підходить для реалізації автоматичних систем тестування.    

CC&CV пріоритет

Ця серія джерел живлення має функцію пріоритету CC/CV, що дозволяє користувачеві вибрати відповідний режим, який відповідає вимогам тестування. Нижче показано застосування пріоритету CC, щоб уникнути перевищення струму під час тестування світлодіодів. Підходить для тестування інтегральних схем, тестування заряду та розряду, моделювання перехідних процесів живлення автомобільної електроніки.

Регульована швидкість наростання напруги/струму

Програмовані джерела живлення цієї серії змають функцію налаштування часу наростання та спаду напруги та струму.

TTL/Analog контроль та моніторинг (опція)

Користувачі мають можливість запрограмувати вихідну напругу або струм від 0 до повного діапазону підключивши зовнішню напругу (0-5 В / 0-10 В) або зовнішній опір (5-10 К). Також можна моніторити вихідні параметри джерела живлення через аналоговий вихід (0В-5В / 0- 10 В) .

< Функції для Professional Version>

 

 Функція генератора сигналів довільної форми

Ця серія блоків живлення має функцію генератора сигналів, який може генерувати типові форми сигналів, як показано нижче, які розміщені у відповідному меню і зручні для редагування або безпосереднього виклику. Окрім стандартних форм сигналу є можливість створення та виконання складних наборів форм сигналів, які можна використовувати для цілей тестування під час розробки та виробництва.

Стандартні налаштування для тестування автомобільної електроніки

Блоки живлення цієї серії мають збережені налаштування для тестування згідно німецького стандарту DIN40839 та міжнародного стандарту ISO-16750-2 автомобільної електромережі. Швидкий час відгуку наростання/спаду разом із здатністю генерувати довільні форми сигналів дозволяють проводити тестування автомобільного електронного обладнання за різних умов випробування. Програмовані джерела живлення Momentum S серії є одним із кращих рішень для тестуванняі в автомобільній промисловості.

Імітація вольтамперної кривої сонячної панелі

Джерела живлення цієї серії мають функцію для імітації вихідних характеристик сонячної панелі, включаючи режим "кривої", режим, визначений користувачем, і режим SAS. У режимі «крива» потрібно встановити лише чотири параметри для імітації вольтамперної кривої сонячної панелі. У режимі, визначеному користувачем, користувач може формувати криву I-V, ввівши до 4096 точок для імітації ефекту динамічного хмарного неба. Ця функція може використовуватись для оцінки продуктивності MPPT контролера на фотоелектричному інверторі. За допомогою вбудованого режиму SAS користувач може встановлювати параметри для симуляції вихідної характеристики I-V кривої та створювати звіти.

Функція імітації батареї

Ці джерела живлення мають збережені типові параметри внутрішнього опору батареї та криві розряду і можуть легко імітувати поведінку батареї в реальному випадку. Їх можна поєднати з програмним забезпеченням моделювання батареї, відповідно до зміни струму зовнішнього навантаження вихідна напруга може змінюватися в режимі реального часу відповідно до кривої моделювання. Програмне забезпечення забезпечує моніторинг даних у режимі реального часу та функції запиту звітів про дані, надаючи реальні експериментальні дані для інженерів для вивчення систем живлення від батарей.

Розумний 3-етапний алгоритм зарядки

Програмовані блоки живлення постійного струму цієї серії мають 3-етапний алгоритм заряджання, вбудовані криві заряджання, що підходить для загальновідомих типів акумуляторів на ринку. Користувачі можуть безпосередньо викликати криві за замовчуванням або змінювати умови перемикання на різних етапах заряджання відповідно до власних вимог. Завдяки вдосконаленому та оптимізованому апаратному забезпеченню, струм, що проходить від батареї до джерела живлення, буде меншим за 10 мА за будь-якої напруги батареї, навіть коли джерело живлення вимкнено. Таким чином можна уникнути втрати ємності батареї.  

З питань придбання продукції APM Technologies звертатись в відділ "Вимірювальних приладів" компанії СЕА за тел.: (044) 330-00-88; e-mail: tmm@sea.com.ua.

Top