Компания СЭА
× Компания Каталог Новости Вакансии Профиль Производители Контакты Доставка Тех. поддержка

Що потрібно знати при виборі LED екрану

  • 28.12.2022
  • 1338

Що таке піксель ?

лед піксель
 
Це найменший логічний елемент двовимірного цифрового зображення. Піксель є неподільним об'єктом прямокутної, зазвичай квадратної, або круглої форми. LED дисплей складається з сітки пікселів, де кожен піксель містить червоні, сині та зелені елементи освітлення. Ці елементи використовуються в різних комбінаціях інтенсивності для створення мільйонів різних відтінків. 
 
Екрани для трансляції відеоконтенту функціонують за допомогою напівпровідникових світлодіодів, що ведуть струм. В результаті в матриці утворюються пікселі, з яких формується повне зображення.

Що таке крок пікселя?

Число кроку пікселя вказує на відстань між світлодіодами на екрані (у міліметрах), що визначає рекомендовану мінімальну відстань, на якій повинен бути глядач, щоб бачити зображення таким, як воно задумане. Чим менший крок пікселів, тим ближче один до одного світлодіоди на вашому дисплеї, і тим меншою може бути ваша відстань для перегляду. Оптимальна відстань перегляду зазвичай у 2-3 рази перевищує крок пікселів у метрах. Наприклад, вузький крок пікселів у 2 мм дозволить переглядати з відстані лише 4 метри, тоді як крок пікселів у 10 мм потребує відстані принаймні 20 метрів, щоб отримати оптимальну деталізацію. Крок пікселя впливає як на відстань перегляду, так і на візуальні характеристики світлодіодних дисплеїв. 
 
Оптимальна відстань для перегляду – це точка, де зберігається точність зображення, але якщо спостерігач наблизиться набагато ближче, якість зображення знизиться або екран здасться піксельним.
 
Якщо ви знаєте, на якій оптимальній відстані будуть знаходитись глядачі щодо лед екрану, ви можете скористатися наступним емпіричним правилом, щоб визначити ідеальний крок пікселів, який Вам потрібен:
 
Відстань (у м) = 2 * комерційний крок пікселя (у мм)
 
Ваш ідеальний крок пікселів (у мм) – це відстань (у м) / 2
Це справді зручне практичне правило, яке застосовується в більшості випадків, але критичні програми можуть потребувати оцінки на місці, щоб бути впевненими на 100%, тому рекомендуємо звернутися до досвідчених фахівців Компанії СЕА.

Крок пікселя для різних типів екранів (вулиця, приміщення)

Перш за все, необхідно знати, чи буде світлодіодний дисплей внутрішнім, чи зовнішнім. Порівняно зі світлодіодними дисплеями для приміщень до зовнішніх світлодіодних дисплеїв висуваються вищі вимоги щодо герметичності та стійкості до різних суворих умов і температур. Крім того, зовнішні світлодіодні дисплеї та внутрішні світлодіодні дисплеї мають різні вимоги до кроку пікселів. У приміщенні зазвичай потрібен малий крок пікселів; на вулиці зазвичай потрібен великий крок пікселів. 

Важливі характеристики при виборі екрана (розширення, яскравість)

1. Яскравість модулів це одна з головних характеристик особливо для вуличних екранів, щоб сонячні промені не перешкоджали перегляду ролика. Вимірюється яскравість у нитках (кд/м²).
 
Для вуличних екранів бажано встановлювати модулі з яскравістю понад 2000 кд/м², а якщо Ваш екран тривалий час перебуватиме під сонячним промінням, його яскравість повинна перевищувати 6000 кд/м², тобто не поступатись яскравості сонця на поверхні землі.
Також, додаткове встановлення датчиків освітленості необхідне для автоматичного регулювання яскравості світлодіодів автоматично в залежності від часу доби та інтенсивності денного освітлення. Це значно подовжує експлуатацію вуличного led екрану.
 
2. Роздільна здатність світлодіодного екрана – щільність пікселів на одиницю поверхні. Чим вище цей показник, тим якісніше зображення. Для більшості світлодіодних настінних застосувань роздільна здатність 1080p або 4к доступна за стандартними емпіричними правилами щодо кроку пікселів і відстані, але важливим фактором є якість зображення та вмісту, який ви відтворюєте на лед екрані.  Наприклад, зображення низької якості призведе до результатів із низькою роздільною здатністю, незалежно від вибраного кроку пікселів.
 
3.  Інший параметр, який визначає якість зображення – частота оновлення картинки за 1 секунду, що вимірюється у герцах. Мінімально допустиме оновлення у світлодіодних дисплеях – 600 Гц. Повільніша зміна призводить до виникнення ефекту мерехтіння екрана, що помітно погіршує сприйняття відеоряду і негативно впливає на здоров'я, фізіологічний, емоційний стан глядача, викликаючи очний, головний біль.
 
Спеціалісти Компанії СЕА залюбки проконсультують Вас щодо актуальних технологій, допоможуть підібрати необхідні параметри екранів за Вашими вимогами, надати вичерпну додаткову інформацію, підібрати та інсталювати все під ключ. 
 
Для того, щоб замовити, купити світлодіодний екран або отримати додаткову технічну інформацію щодо виробництва та продажу світлодіодних LED екранів та медіафасадів, звертайтесь до центрального офісу виробника — Компанію СЕА м. Київ за тел.: +38 (044) 330 00 88, моб. +38 099 491 55 28, e-mail: alver@sea.com.ua
Top