Компания СЭА
× Компания Каталог Новости Вакансии Профиль Производители Контакты Доставка Тех. поддержка

Британські дослідники розробили надшвидкі напівпровідники

  • 20.08.2019
  • 853

Лавинні фотодіоди (APD) — це дуже чутливі напівпровідникові пристрої, в яких відбувається внутрішній "фотоефект": при потраплянні на матеріал світло перетворюється в електричний заряд. Більш швидкі та сприйнятливі APD користуються попитом у всьому світі для використання у високошвидкісних системах передачі даних, а також системах виявлення та визначення дальності за допомогою світла (LIDAR) для автономних транспортних засобів. Документ, що описує прорив у створенні APD підвищеної чутливості та з надзвичайно низьким надлишковим шумом, опублікований у Nature Photonics.

Дослідники з Інституту напівпровідникових сполук (ICS) університету Кардіффа під керівництвом Діани Хаффакер — наукового директора ICS та професора програми Sêr Cymru в галузі передових технологій та матеріалів — співпрацювали з Шеффілдським університетом та Каліфорнійським інститутом наносистем UCLA (університету Каліфорнії).

"Наша робота з розробки високочутливого ​​лавинного фотодіоду з надзвичайно низькими рівнями надмірного шуму може створити новий клас високоефективних приймачів. Нововведення полягає у розробці передових матеріалів із застосуванням методу епітаксії молекулярного пучка (MBE) для 'вирощування' композитного напівпровідникового кристалу в режимі 'атом-атом'. Цей конкретний матеріал досить складно синтезувати, оскільки він поєднує чотири різних атоми, вимагаючи нової методології MBE. Група Sêr Cymru MBE сформована спеціально для розробки та виготовлення цілого сімейства складних матеріалів, орієнтованих на майбутні рішення зондування," — сказала Хаффакер.

Вирощування кристалу напівпровідника за методологією MBE

Науковий співробітник Sêr Cymru доктор Шию Се додала: "Результати, про які ми звітуємо, є вагомими, оскільки вони отримані в умовах низького сигналу, при кімнатній температурі, і — що дуже важливо — є сумісними з сучасною оптоелектронною платформою InP, використовуваною більшістю постачальників комерційних комунікацій. APD мають широкий спектр застосувань; для прикладу, з них виготовляють карти високої роздільної здатності за технологією LIDAR (або лазерної 3D-проекції) для використання у геоморфології, сейсмології та в системах управління та навігації деяких автономних автомобілів. Наші висновки здатні глобально змінити сферу досліджень APD. Розроблений нами матеріал може безпосередньо замінити нинішні існуючі APD, забезпечуючи вищу швидкість передачі даних або значно більшу дальність передачі."

Група Sêr Cymru з ICS університету Кардіффа разом із колегами із Шеффілда готує пропозицію для організації UKRI (Дослідження та інновації Великобританії) щодо фінансування та підтримки подальшої роботи цього проекту.

Професор Хаффакер зауважила: "Наші дослідження приносять пряму користь для промисловості. Ми тісно співпрацюємо з Airbus і Compound Semiconductor Applications Catapult, щоб застосувати цю технологію до майбутньої системи безпровідного оптичного (FSO) зв'язку."

 

Компанія СЕА з 1990 року займається оптовою торгівлею на ринку України електронних компонентів для промислових підприємств. У програму поставок входять як пасивні компоненти (резистори, конденсатори, індуктивності, варистори, кварцові резонатори, розрядники, роз'єми, запобіжники, комутаційні вироби), так і активні компоненти (мікросхеми, транзистори, діоди, діодні мости, світлодіоди, рідкокристалічні індикатори, оптоприлади, запобіжники, датчики). Наша фірма здійснює поставки як від великих світових дистриб'юторів електронних компонентів, так і безпосередньо від виробників.

Компании СЭА - 25 лет!

Для того щоб купити діоди чи світлодіоди та іншу напівпровідникову продукцію або отримати кваліфіковану консультацію про електронні компоненти, зверніться в офіс Компанії СЕА за телефоном: +38 (044) 330-00-88 або по e-mail: info@sea.com.ua.

Top