Компания СЭА
× Компания Каталог Новости Вакансии Профиль Производители Контакты Доставка Тех. поддержка

Глобальна нестача мікросхем у світі

  • 01.04.2021
  • 916

Пандемія завдала шкоди планам поставок і порушила економічні прогнози, викликавши нестачу мікросхем, що призводить до зростання цін на безліч продуктів. Така ситуація змушує підприємства скорочувати обсяги виробництва. Практично всі великі виробники напівпровідникової продукції повідомляють про збільшення термінів виробництва та збільшення цін на свою продукцію.

За даними прогнозу JP Morgan, обсяги поставок напівпровідників в даний час на 10-30% нижче рівня попиту, і необхідно мінімум три-чотири квартали, щоб пропозиція наздогнала попит, а потім ще один-два квартали на відновлення складських запасів клієнтів та каналів збуту до їх нормального рівня. Ключовими факторами підвищеного попиту на напівпровідникові вироби аналітики вважають збільшення продажів електроніки на тлі пандемії COVID-19, обмежені можливості виробників для задоволення підвищеного попиту, а також діюче економічне протистояння між США і Китаєм.

Коли в минулому році пандемія почала зупиняти частину світової економіки, більшість економістів вважали, що споживчі витрати різко впадуть, оскільки люди перестануть купувати другорядні товари. Наприклад, втомобільні компанії скоротили виробництво і замовили менше чіпів, необхідних для роботи своїх автомобілів. У той же час мільйони людей, вимушених працювати або вчитися з дому, витрачали гроші на телевізори, комп'ютери та ігрові системи. Компанії-виробники електроніки скуповували всі додаткові мікросхеми, щоб задовольнити цей попит.

Найближчі перспективи галузі

Незважаючи на проблеми споживачів і виробників електроніки, викликані нестачею чіпів, напівпровідникова індустрія рапортує про зростання продажів і повну завантаженість виробничих ліній.

За 4 квартал 2020 року виробники мікросхем не тільки виконали, але і перевершили всі квартальні прогнози. 

Зміна біржового індексу напівпровідникової індустрії PHLX Semiconductor (березень 2020 - березень 2021)

На думку Крістофера Ролланда (Christopher Rolland), фінансового аналітика компанії Susquehanna, нестача чіпів тільки посилиться, при цьому терміни виконання замовлень на поставку напівпровідників можуть вийти за межі «небезпечної зони» в 14 тижнів і перевищити максимальні терміни, зареєстровані за часів останнього «буму чіпів» в 2018 р. На думку аналітика, оцінка короткострокових перспектив для виробників напівпровідників на тлі ажіотажного попиту і зростання акцій може виглядати привабливою - тим більше, що більшість аналітиків ринку роблять оцінку розвитку ринку тільки на кілька найближчих кварталів. Проте, в довгостроковій перспективі ця тенденція може стати некерованою і мати неприємні наслідки навіть для постачальників чіпів.

Компанія СЕА з 1990 року займається оптовою торгівлею на ринку України електронними компонентами для промислових підприємств. У програму поставок входять як пасивні компоненти (резисториконденсатори, індуктивності, варистори, кварцові резонатори, розрядники, роз'єми, запобіжники, комутаційні вироби та ін.), так і активні компоненти (мікросхемитранзистори, діоди, діодні мости, світлодіоди, рідкокристалічні індикатори, оптоприлади, запобіжники, датчики та ін.). Наша фірма здійснює поставки як від великих світових дистриб'юторів електронних компонентів, так і безпосередньо від виробників. 

На сьогоднішній день на складі Компанії СЕА зосереджена велика кількість найбільш популярних та затребуваних електронних компонентів таких виробників, як Vishay, Royal Electronic Factory Co., Ltd, Arcol, Hitano Enterprise Corp., Epcos AG., Samsung Electro-Mechanics, Molex, ST Microelectronics, Vishay Semiconductor, IXIS, Kingbright, Winstar, Texas Instruments TI та ін., які використовують вітчизняні компанії-виробники електроніки.

Розуміючи, що в більшості випадків збільшення термінів виробництва неминуче, закликаємо вас робити заздалегідь замовлення на електронні компоненти за помірними цінами, які є в наявності на складі нашої компанії.

 

Компании СЭА - 25 лет!

Для того щоб купити електронні компоненти або отримати кваліфіковану консультацію, зверніться в офіс Компанії СЕА за телефоном: +38 (044) 330-00-88 або по e-mail: info@sea.com.ua.

Top