Компания СЭА
× Компания Каталог Новости Вакансии Профиль Производители Контакты Доставка Тех. поддержка

Гнучкі транзистори розширять межі переносної електроніки

  • 15.05.2017
  • 660

Гнучка електроніка хороша тим, що її можна інтегрувати у всілякі носимі гаджети, датчики і навіть одяг. Але крім гнучкості нові електронні компоненти повинні бути ще й тягнучі, тобто мати можливість при збільшенні своїх початкових розмірів зберігати первинні фізичні властивості. Саме такий новий транзистор створили інженери зі Стенфорда.

Група дослідників зі Стенфордського університету хімічного машинобудування розробила і створила прототип гнучкого транзистора, який може розтягуватися до подвоєння своїх початкових розмірів і при цьому не втрачати своїх початкових електричних характеристик: електричної провідності, електричного опору і потужності.

Для цього інженери помістили так звані «зв'язані полімери», що виконують роль напівпровідників, всередину гумової полімерної матриці. Вийшла гнучка тягнуча плівка з властивостями напівпровідникового транзистора.

Розробники стверджують, що їхня технологія дозволяє створювати як окремі електронні компоненти, так і цілі електричні ланцюги і навіть повнофункціональні пристрої. Причому все це буде мати вигляд плівки, яку можна спокійно розтягувати.

І хоча заявлене можливе збільшення розмірів нового гнучкого транзистора становить лише 100%, випробування прототипу показали, що він здатний бути розтягнутий і в 100 разів без видимих ​​механічних руйнувань. Правда, чи збереглася при цьому його функціональність в прес-релізі не повідомляється.

Зараз інженери зі Стенфорда працюють над створенням інших електронних компонентів з метою об'єднання їх в загальні електричні ланцюги. Надалі залишиться лише створити гнучкі світлодіоди в якості елементів відображення інформації та гнучкі акумуляторні батареї в якості елементів живлення, щоб можна було сміливо говорити про розробку повнофункціональних пристроїв.

 

Компанія СЕА з 1990 року займається оптовою торгівлею на ринку України електронних компонентів для промислових підприємств. У програму поставок входять як пасивні компоненти (резистори, конденсатори, індуктивності, варистори, кварцові резонатори, розрядники, роз'єми, запобіжники, комутаційні вироби) так і активні компоненти (мікросхеми, транзистори, діоди, діодні мости, світлодіоди, рідкокристалічні індикатори, оптоприбори, запобіжники, датчики). Наша фірма здійснює поставки як від великих світових дистриб'юторів електронних компонентів так і безпосередньо від виробників.

 

Пасивні електронні компоненти

Поставки пасивних електронних компонентів здійснюються безпосередньо з заводів таких виробників як:
Vishay, Royal Electronic Factory Co., Ltd, Arcol, Hitano Enterprise Corp., Epcos AG., Samsung Electro-Mechanics., Caliber, Chequers Electronics, Molex, Nenshi, Micrometals, NIC, Hitachi AIC, Fuzetec, Barons, Epcos.

Від світових дистриб'юторів електронних компонентів поставляємо продукцію таких виробників як:
Jamicon, Murata, Panasonic, ATC, ATE, NIC, TDK, ACP, Teapo, Filtran, ATC Ceramics, Bourns, Littelfuse, ATE Electronics, Tyco Electronics ,; Yageo, Barons, Ferroxcube.

 

Активні електронні компоненти

Програма поставок активних електронних компонентів включає в себе прямі поставки від таких виробників як: ST Microelectronics, Vishay Semiconductor, IXYS, Kingbright, Winstar, Bolimin, Actel, Texas Instruments TI, Lucky Light.

Від світових дистриб'юторів електронних компонентів поставляємо продукцію таких виробників як:
Intel, NXP Semiconductor, Allegro MicroSystems, International Rectifier, ON Semiconductor, Altera, AMD, Samsung, Analog Devices, Knowles, Semikron, Atmel, Linear Technologies, Sharp Microelectronics, Avago Technologies, MATSUO ELECTRIC Taiwan Semiconductor, Toshiba, Cypress.

 

Компании СЭА - 25 лет!Для того щоб отримати кваліфіковану консультацію про електронні компоненти, модулях і електронних радіодеталях, і купити транзистори в Україні зверніться в офіс Компанії СЕА за телефоном: +38 (044) 330-00-88 або по e-mail: info@sea.com .ua.

Top