Компания СЭА
× Компания Каталог Новости Вакансии Профиль Производители Контакты Доставка Тех. поддержка

Прогрес у світлодіодних технологіях - наноструктури на основі перовскитів, які збираються самостійно

  • 23.08.2017
  • 1212

Поява світлодіодів (LED) була революційною подією в технологіях освітлення завдяки своїй ефективності, зносостійкості і довговічності. Сьогодні ж дослідникам з Прінстонського університету вдалося зробити ще більш революційне поліпшення джерел світла за допомогою використання перовскитів. В даному випадку використовується кристалічна речовина, яка належить до класу структур, що мають ту ж саму структуру, що й перовскит (CaTiO3) - мінерал титаната кальцію.

"Перовскіти мають вагомий обсяг найцікавіших властивостей, включаючи «величезний магнітний опір» - їх електрична провідність змінюється, коли вони потрапляють під дію магнітного поля (що може виявитися дуже корисним для використання в мікроелектроніці)", а також вони мають кілька практичних застосувань у виконанні," ... сенсорних і каталізаторних електродів, визначених типів паливних баків, сонячних панелей, лазерів, накопичувальних приладах і спінтроніки." На сьогоднішній день перовскіти прийшли в область світлодіодної технології та запропонували, "... потенційну альтернативу з досить низькою ціною в порівнянні з нітритом галію (GaN) та іншими матеріалами, що використовуються у виробництві світлодіодної техніки", - як заявив Баррі Ренд, доцент кафедри електротехніки та Центру по вивченню енергетики ім. Енслінгера в Прінстоні.

перовскити, світлодіод перовскит

Це потенційне зниження в ціні робить світлодіоди більш і більш привабливими, беручи до уваги те, що вони мають велику зносостійкість, ефективність і довговічність, але при цьому залишаються більш дорогими у порівнянні з лампами розжарювання і флуоресцентними лампами.

В абстрактному вигляді, первинний звіт Ренда говорить про те, що він помітив те, що перовскіти мають багатообіцяючий потенціал через їх «високу якость передачі кольору, низьку і не радіоактивну швидкість рекомбінації, а також регульовану ширину забороненої (енергетичної) зони.» Спільно з іншими дослідниками, Ренд виявив, що світлодіоди на основі перовскитів виявилися високоефективними, і що найцікавіше, процес їх формування виявився «самозбірні, створюючи нано-структурні кристали.» Також було виявлено, що коли довголанцюжковий органічний галоїд амонію додається в дане рішення на основі перовскита, то на його поверхні утворюються ще менші кристали, що збільшує «зовнішню квантову ефективність, означаючи те, що світлодіоди випускають більшу кількість фотонів в порівнянні з кількістю електронів, поглинених пристроєм », а сама поверхня залишається більш стабільною, ніж в рішеннях, отриманих за допомогою інших засобів.

Професор кафедри матеріалознавства і машинобудування Університету Міннесоти, Рассел Холмс, вірить в те, що дане дослідження призведе до промислового впровадження світлодіодів на основі перовскита. Ці розробки зроблять світлодіоди ще сильнішими конкурентами в індустрії освітлення, а широко продемонстроване застосування перовскитів, наприклад, у випадку з такими технологіями, що розвиваються, як сонячні панелі, також повинні мати великі наслідки.

 

Світлодіодна продукція і оптоелектроніка є однією з ключових компетенцій Компанії СЕА. Орієнтуючись на нові тенденції і зростаючий попит, компанія поставляє на ринок України широкий спектр сучасного світлодіодного обладнання та аксесуарів для побудови систем світлодіодного освітлення, систем інформування, цифрових вивісок і реклами, і інших додатків, де використовуються світлодіодні технології. Також Компанія СЕА пропонує світлодіодні екрани різного призначення, рідкокристалічні і світлодіодні індикатори, джерела живлення, оптику і контролери для LED-освітлення.

 

Компании СЭА - 25 лет!Купити світлотехнічну продукцію і для отримання додаткової інформації звертайтеся до Компанії СЕА за телефоном +38 (044) 330-00-88 або надсилайте запити на електронну пошту: info@sea.com.ua.

Top