Компания СЭА
× Компания Каталог Новости Вакансии Профиль Производители Контакты Доставка Тех. поддержка

Революційні прозорі сонячні панелі можуть замінити вікна!

  • 15.11.2022
  • 1118

Полювання на справді чисте джерело енергії, яке могло б замінити наші нинішні системи викопного палива, все ще триває. Хоча ми бачили прориви в сонячних панелях, яким не потрібне сонячне світло для виробництва енергії, нам ще належить розв'язати проблему їх прозорості. Однак група дослідників у Японії зробила перспективний крок до створення прозорих сонячних панелей.

Протягом багатьох років сонячні батареї та сонячна енергія змінили наше уявлення про виробництво споживчої електроенергії. Але сонячні панелі все ще дорогі та займають багато місця. Що, якби ми зробили прозорі сонячні панелі, які могли б замінити вікна?

сонячні панелі, сонячні батареї, товари для сонячних електросистем
Джерело: bgr.com

Здається, це і є ідея нової статті, опублікованої дослідниками в журналі Scientific Reports. За словами авторів статті, можливо, вони нарешті знайшли спосіб створити те, що вони називають "майже невидимими сонячними елементами". Ці прозорі сонячні панелі, по суті, можна було б додати до вікон – якщо не вбудовувати безпосередньо в них – і потім постачати енергію, отриману від сонячного світла.

Оскільки світ мінливий і ніколи не знаєш, які сюрпризи він принесе, пошук кращих способів інтеграції чистої енергії, наприклад, сонячних батарей, є пріоритетом для багатьох. Інноваційні сонячні панелі допоможуть вирішити багато питань, пов'язаних з недостатньою кількістю електроенергії за різних обставин. Наприклад, наше сьогодення, яке несе за собою віялові відключення енергії, а іноді й екстрені постійні відключення електроенергії. У такі часи сотні тисяч споживачів залишаються без одного з найважливіших ресурсів життєдіяльності-електроенергії. Прозорі сонячні панелі дозволять розв'язувати проблеми постачання електроенергії, легше та ефективніше встановлювати їх у будинки, тим самим не спотворюючи дизайн та вирішуючи питання з енергообладнанням.

сонячні панелі, сонячні батареї, товари для сонячних електросистем
Традиційні сонячні панелі. Джерело: myphotobank.com.au

Дослідників, які працювали над новою працею, очолив Тошіакі Като з Університету Тохоку. Розробка команди працює, використовуючи взаємодію між ультратонкими матеріалами за допомогою провідного матеріалу, відомого як індій-олово-оксид. Цей сплав одночасно безбарвний і прозорий, що може зробити його хорошим претендентом на прозорі сонячні панелі. Нова система працює шляхом покриття матеріалу ITO (індій-олово-оксид), ретельно підібраними тонкими металами, а потім розміщенням ізоляційного шару між ITO та парами дисульфіду вольфраму.

Така установка дозволила дослідникам контролювати контактний бар’єр між матеріалами. Крім того, розробки, які придумали дослідники, дозволили більш ефективне перетворення енергії, ніж сучасні сонячні елементи на основі індій-олово-оксиду.

Статтю перекладено. Джерело

 

Компанія СЕА пропонує по вигідним цінам популярне обладнання для мережевих сонячних, гібридних та автономних сонячних електросистем від світових виробників. Панелі, інвертори та конектори доступні зі складу в Києві та готові для відвантаження!

 

Придбати товари для сонячних електросистем і отримати додаткову інформацію можна, звернувшись до відділу продажу електротехнічної продукції Компанії СЕА за телефоном +38 (044) 330-00-88, або надіславши запит на електронну адресу: info@sea.com.ua

Top