Компанія СЕА
× Компанія Каталог Новини Вакансії Вхід/авторизація Виробники Контакти Доставка Тех. Підтримка

Інженерні рішення для керування безщітковими двигунами – Частина 1

  • 21.09.2023
  • 692

Розробка швидкого керування двигуном – апаратне забезпечення

Нові безщіткові двигуни постійного струму (BLDC) більш ефективні, тихіші й завдяки значно меншому механічному зносу, термін служби збільшується в шість разів. Однак правильне управління BLDC може залишатися проблемою, особливо якщо спробувати застосувати складний алгоритм керування. На щастя, з поширенням двигунів зростає і кількість інструментів розробки, що дозволяють швидко розробляти та налагоджувати прототипи.

Існує безліч плат для спрощення інтеграції датчиків, пам'яті та елементів керування введенням, наприклад, від MikroElektronika. Їх Clicker 4 призначений для управління двигунами BLDC, пропонуючи недорогий, але універсальний роз'єм входу для прототипування з використанням інтерфейсу mikroBUS, що добре зарекомендував себе.

безщіткові двигуни постійного струмуНевід'ємною частиною плати є мікроконтролер TMPM4KNFYAFG від Toshiba з 32-розрядним ядром Arm® Cortex®-M4 з чотирма периферійними пристроями, які забезпечують практично «встановив та забув» підтримку векторного керування двигуном на основі датчиків та без датчиків.

Advanced Vector Engine Plus (A-VE+) – це високоінтегрований прискорювач векторного управління для перетворення осей та координат, просторової векторної модуляції та апаратного пропорційно-інтегрального (ПІ) управління. Після налаштування цей периферійний пристрій може працювати практично автономно.

Удосконалене програмоване керування двигуном (A-PMD) спрощує керування завдяки безлічі інноваційних варіантів імпульсної модуляції. Він також забезпечує безпечну роботу із можливістю виявлення позаштатних функцій.

Вхідна схема вдосконаленого енкодера (A-ENC32) підтримує як холлівські, так і інкрементні енкодери для шести режимів роботи в додатках, керованих датчиками.

Нарешті, 12-бітний аналого-цифровий перетворювач (АЦП) підтримує моніторинг струму та напруги, автономно запускаючи сигнал від діапазону сигналів модуля A-PMD.

Крім того, TMPM4KNFYAFG включає безліч типових периферійних пристроїв мікроконтролера, а також засоби самодіагностики для відповідності стандартам функціональної безпеки, таким як IEC 60730 клас B.

Плата оснащена чотирма роз'ємами microBUS зі стандартними для галузі контактами для забезпечення функціональності, починаючи від входів датчиків та бездротового підключення до поворотних енкодерів та зовнішньої пам'яті. Понад 400 плат підтримують цей стандарт і доступно понад 1300 плат Click.

Завантажте технічний документ управління двигуном Toshiba тут: 

За матеріалами Toshiba

 

Компанія СЕА з 1990 року займається оптовою торгівлею на ринку України електронними компонентами для промислових підприємств. У програму поставок входять як пасивні компоненти (резисториконденсатори, індуктивності, варистори, кварцові резонатори, розрядники, роз'єми, запобіжники, комутаційні вироби та ін.), так і активні компоненти (мікросхемитранзистори, діоди, діодні мости, світлодіоди, рідкокристалічні індикатори, оптоприлади, запобіжники, датчики та ін.).

 

Компанія СЕА займається постачанням продукції Toshiba на територію України. Для того, щоб купити електронні компоненти або отримати кваліфіковану консультацію, зверніться в офіс Компанії СЕА за телефоном: +38 (044) 330-00-88 або по e-mail: info@sea.com.ua.

Top