Компанія СЕА
× Компанія Каталог Новини Вакансії Вхід/авторизація Виробники Контакти Доставка Тех. Підтримка

Екологічні плати з вітримерних матеріалів для електронних пристроїв

  • 16.05.2024
  • 466

Друковані плати (PCB) повсюдно використовуються в електроніці та становлять значну частину екологічно небезпечних електронних відходів, коли термін служби пристроїв добігає кінця. Їх переробка затруднена через використання у виробництві незворотно затверділих термореактивних епоксидних смол. Тут, щоб розв'язувати цю проблему, ми представляємо рецептуру друкованої плати з використанням вітримерів (екологічно чисті полімери) переетерифікації (vPCB) та наскрізного процесу виготовлення, сумісного із стандартними виробничими екосистемами. Наша оцінка життєвого циклу від початку до кінця показує суттєве зниження впливу vPCB на навколишнє середовище порівняно зі звичайними друкованими платами в 11 категоріях.

друковані плати
Джерело: nature.com

Ми успішно виготовили функціональні прототипи пристроїв Інтернету речей, що передають радіосигнали 2,4 ГГц на віртуальних друкованих платах з електричними та механічними властивостями, що відповідають галузевим стандартам. Тріщини та діри в vPCB можна відремонтувати, зберігаючи при цьому порівнянну продуктивність протягом кількох циклів ремонту. Далі ми демонструємо процес неруйнівної переробки, заснований на набуханні полімеру низькомолекулярними розчинниками. На відміну від традиційної переробки сольволізу цей процес набухання не призводить до погіршення якості матеріалів. За допомогою динамічного механічного аналізу ми виявили незначні втрати каталізатора, мінімальні зміни модуля пружності та еквівалентний склад основного ланцюга полімеру протягом кількох циклів переробки. Цей процес переробки забезпечує відновлення полімерів на 98%, відновлення волокон на 100% та відновлення розчинників на 91% для створення нових vPCB без погіршення продуктивності. Загалом, ця робота прокладає шлях до переходу до сталого розвитку в електронній промисловості.

За матеріалами nature.com

 

Компанія СЕА з 1990 року займається оптовою торгівлею на ринку України електронними компонентами для промислових підприємств. У програму поставок входять як пасивні компоненти (резисториконденсатори, індуктивності, варистори, кварцові резонатори, розрядники, роз'єми, запобіжники, комутаційні вироби та ін.), так і активні компоненти (мікросхемитранзистори, діоди, діодні мости, світлодіоди, рідкокристалічні індикатори, оптоприлади, запобіжники, датчики та ін.).

 

Для того, щоб купити електронні компоненти або отримати кваліфіковану консультацію, зверніться в офіс Компанії СЕА за телефоном: +38 (044) 330-00-88 або по e-mail: info@sea.com.ua.

Top