Компанія СЕА
× Компанія Каталог Новини Вакансії Вхід/авторизація Виробники Контакти Доставка Тех. Підтримка

Супербатарея з вражаючою щільністю енергії

  • 23.05.2024
  • 417

Дослідники з Корейського інституту передових наук та технологій (KAIST) розробили високопродуктивну гібридну натрій-іонну батарею, яка швидко заряджається та забезпечує вражаючу щільність енергії. У цьому революційному прототипі використовується натрій (Na), хімічний елемент, який у 1000 разів більш поширений та дешевше, ніж літій (Li), основний компонент звичайних батарей.

натрій (Na)

Як правило, натрій-іонні акумулятори стикаються з такими обмеженнями, як нижча вихідна потужність, обмежені можливості зберігання та збільшений час заряджання. Інноваційна конструкція батареї, яку очолює професор Юнг Ку Канг з кафедри матеріалознавства та інженерії KAIST, усуває існуючі обмеження натрій-іонних батарей за рахунок інтеграції анодних матеріалів, що використовуються в традиційних батареях, з катодами, які використовуються в суперконденсаторах, в гібридну систему. Повідомляється, що в результаті досягається висока ємність накопичувача та висока швидкість заряджання.

Безліч можливостей

Розробка гібридної батареї залежала від покращення швидкості накопичення енергії анодів акумуляторного типу та збільшення відносно низької ємності катодних матеріалів суперконденсаторного типу.

Дослідницька група KAIST використовувала дві різні металоорганічні структури для створення оптимізованого синтезу гібридних батарей, кульмінацією якого став анодний матеріал із покращеною кінетикою та катодний матеріал високої ємності.

Повідомляється, що повністю зібраний гібридний натрій-іонний пристрій зберігання енергії перевершує густину енергії комерційних літій-іонних батарей і відповідає характеристикам питомої потужності суперконденсаторів. Професор Канг каже, що ця нова батарея із щільністю енергії 247 Втч/кг та щільністю потужності 34 748 Вт/кг може використовуватись у багатьох галузях промисловості, включаючи електромобілі, інтелектуальну електроніку та аерокосмічні технології.

Результати цього дослідження, співавтором яких є докторанти KAIST Чон Хуей Чой і Дон Вон Кім, були опубліковані в міжнародному журналі Energy Storage Materials під яскравою назвою «Низькокристалічний провідний багатовалентний анод з додаванням сульфіду заліза, легований S, і катод з великою площею поверхні, легований O, із тривимірного пористого вуглецевого графітового каркасу, багатого азотом, для високопродуктивних натрій-іонних гібридних накопичувачів енергії».

За матеріалами techradar.com

 

Компанія СЕА поставляє широкий спектр електричних пристроїв, обладнання та аксесуарів для задач автоматизації електричних мереж, що дозволяє нашим партнерам розробляти та реалізовувати проєкти будь-якої складності.

 

Для отримання додаткової інформації та купівлі електротехнічної продукції зв'яжіться з нами за телефоном +38 (044) 330 00 88, або пишіть на: info@sea.com.ua

Top