Компанія СЕА
× Компанія Каталог Новини Вакансії Профіль Виробники Контакти Доставка Тех. Підтримка

Вчені впритул зайнялися «рецептурою» перовськітів для сонячної енергетики

  • 03.04.2019
  • 1837

Перовськіт - це досить широка категорія з'єднань з певною кристалічною структурою. Передбачається, що в перовськітах прихований великий потенціал для розвитку сонячної енергетики. Вони дешевше кремнієвих осередків і простіші у виробництві. Наприклад, якщо кремнієва підкладка піддається відпалу при температурі 1400 °C, то перовськіти створюються в рідких розчинах за температури від 100 °C. Крім того, суміш із перовськітів можна наносити на гнучку підкладку і вони бувають як прозорі, так і кольорові, що цікаво з декоративної точки зору.

перовскіт для сонячної енергетики

При всій привабливості використання перовськітів у промисловості, вчені до цих пір не мають перед собою ясної картини фізичних і хімічних процесів усередині цих структур. Більш того, перовськіти містять три структурні компоненти, кожен з яких можна змінювати в широкому спектрі матеріалів, що дозволяє отримувати на виході кристалічні структури з таким же і навіть більшим спектром властивостей і можливостей. Від чого ж відштовхуватися?

Група вчених з Масачусетського технологічного інституту, Каліфорнійського університету в Сан-Дієго і з деяких інших інститутів взяла за основу недавнє відкриття швейцарської школи École Polytechnique Fédérale de Lausanne. Було виявлено, що додавання у суміш для приготування перовськітів певних лужних металів підвищує ККД сонячної комірки з 19% до 22%. На основі цього досвіду в MIT було знайдено таке співвідношення з добавок типу цезію або заліза, яке підвищує теоретичну межу ефективності сонячних осередків з перовськіта до 31%

перовскіт для сонячної енергетики

При цьому вчені продовжують наполягати, що механізм взаємодії матеріалів всередині перовськітів залишається доволі незрозумілим. Слідування шляхом проб і помилок дозволяє підібрати більш-менш підходящий «рецепт» для розробки матеріалу з кращими якостями для, скажімо, перетворення світла в електрику. Однак це не дає зрозуміти глибинні механізми роботи перовськітів для їх найкращого використання і, отже, віддаляє успішну комерціалізацію, над чим ще працювати і працювати. І все ж, як мінімум дві компанії зараз встановлюють виробничі лінії для випуску перовськітів у промислових масштабах. Очікується, що запуск перовськітів у масове виробництво відбудеться вже в наступному році.

 

Компанія СЕА пропонує промислові сонячні електростанції (СЕС) для організації систем електропостачання на сонячних батареях для комерційного використання (для магазину, офісу, підприємства та інших комерційних приміщень).

Підприємство реалізовує проекти електросистем з використанням в комплектації сонячних панелей різної потужності. Забезпечує кваліфікований підбір обладнання для різних типів рішень і пропонує готові розрахунки енергоспоживання для різних регіонів України. Підключає об'єкт генерації електроенергії в центральну електромережу із забезпеченням продажу електроенергії за «зеленим тарифом». Надає сервісний супровід протягом всього експлуатаційного періоду.

 

Компании СЭА - 25 лет!Щоб ознайомитися з докладною інформацією, замовити прорахунок ціни, отримати кваліфіковану консультацію, допомогу у виборі та купити обладнання для СЕС, мережеві, автономні чи гібридні інвертори, домашні або промислові сонячні електростанції, телефонуйте +38 (044) 330-00-88 або пишіть нам на пошту: info@sea.com.ua.

Top