Компанія СЕА
× Компанія Каталог Новини Вакансії Профіль Виробники Контакти Доставка Тех. Підтримка

WIM у дії — оштрафовано першого порушника за перевантаження

  • 06.10.2021
  • 2467

1 жовтня в Україні повноцінно запрацювала система автоматичного зважування вантажівок в русі за допомогою WiM (Weight in Motion) комплексів. Перший порушник був виявлений в той же день і відразу отримав максимальне покарання у вигляді штрафу на 51 тис. грн, повідомило Міністерство інфраструктури.

«Символічно, що перший автоматичний штраф за перевантаження — відразу максимальний. Вантажівка рухалася з перевищенням на 39% допустимого навантаження на вісь. Це ще раз доводить, що функція контролю є ключовим в питанні збереження об'єктів Великого будівництва», — зазначено в повідомленні.

Системи WiM цілодобово моніторять навантаження транспорту на дороги. Спеціальне обладнання встановлюється в дорожнє покриття, а також над дорогою на спеціальних металоконструкціях. Датчики фіксують параметри транспортного засобу: вагу, габарити та номерні знаки. 

З червня по вересень система працювала в тестовому режимі без реальних штрафів і за цей час зафіксувала 25 166 порушень. Якби штрафи в зазначений період оформлялися, їх сума склала б 879 274 000 грн.

На сьогодні система збирає дані про рух автомобілів на 52 майданчиках по всій країні. Як уточнили в Мінінфраструктурі, напередодні запуску комплексів автоматичної фіксації частота порушень знизилася в порівнянні з літом майже в три рази. За порушення габаритно-вагових норм від 5 до понад 30% автоперевізників тепер штрафують на суму від 8 500 до 51 000 грн.

Карта розміщення WiM-комплексів

Компанія СЕА здійснює повний обсяг робіт з впровадження сертифікованих систем динамічного зважування транспортних засобів у русі Weight-in-Motion.
 

 ✓ Проектування  ✓ Введення в експлуатацію
 ✓ Поставка обладнання  ✓ Навчання персоналу
 ✓ Монтаж обладнання та опорних конструкцій  ✓ Технічна підтримка
 ✓ Проходження сертифікації системи  ✓ Гарантія якості


Ознайомча з системою WiM брошура ↓

 

Компанія СЕА займається проектуванням, розробкою програмного забезпечення, монтажем, впровадженням і технічною підтримкою систем WIM. За додатковою інформацією звертайтесь за телефоном +38 (044) 330-00-88 або надсилайте запити по електронній пошті: info@sea.com.ua.

Top