Компания СЭА
× Компания Каталог Новости Вакансии Профиль Производители Контакты Доставка Тех. поддержка

«Зелене» місто на узбережжі Червоного моря

  • 16.01.2021
  • 1786

Саудівська Аравія вирішила побудувати місто майбутнього без машин, доріг і викидів вуглекислого газу: місто повністю буде живитися від відновлювальних джерел енергії. Про це оголосив кронпринц Саудівської Аравії Мохаммед ібн Салман Аль Сауд, повідомляє Al Arabia.

Проект отримав назву The Line і стане першим кроком в реалізації більш масштабної ідеї, анонсованої ще в 2017 році, — створення футуристичного бізнес-хаба Neom на узбережжі Червоного моря вартістю в 500 мільярдів доларів. The Line почнуть будувати вже в першому кварталі 2021 року. Вартість його інфраструктури оцінюється в 100-200 мільярдів доларів, пише Bloomberg.

зелене місто

За задумом саудівської влади, місто повністю буде живитися від відновлювальних джерел енергії. Його протяжність складе 170 кілометрів, а місткість буде близько мільйона жителів. У місті не буде ні доріг, ні машин — для пересування використовуватимуть супершвидкісні транспортні засоби. За заявою саудівської влади, час у дорозі з одного кінця міста в інший не перевищить 20 хвилин. Очікується, що до 2030 року The Line дозволить створити близько 380 тисяч робочих місць.

Розвиток «зеленої економіки» та інвестиції у відновлювану енергетику є важливими для влади Саудівської Аравії, оскільки в даний час країна сильно залежить від експорту нафти. У 2020 році на нього припало більше половини державних доходів.

 

Компанія СЕА є офіційним дистриб'ютором Elmex Electric Pvt. Ltd. на території України — індійського провідного виробника і експортера широкого спектру продукції для сонячних електростанцій: конекторів, розподільних коробок, клемних блоків. Також, ми займаємося поставками силових трансформаторів та реакторів SEA S.p.A., вимірювальних трансформаторів RITZ та іншого обладнання для енергетики.

Рішення для сонячної енергетики від Elmex

 

Отримати додаткову інформацію та придбати трансформатори для альтернативної енергетики, різноманітні комплектуючі та обладнання для сонячних електростанцій можна, звернувшись до Компанії СЕА за телефоном +38 (044) 330-00-88 або надіславши запит на електронну адресу: info@sea.com.ua.

Top