Компания СЭА
× Компания Каталог Новости Вакансии Профиль Производители Контакты Доставка Тех. поддержка

Світлофори - 10 найцікавіших фактів

  • 23.08.2018
  • 3969

Перший світлофор встановили в 1914 році в американському місті Клівленді, його винахідником вважається інженер Лестер Вайр. Прилад подавав тільки два світлових сигнали - червоний і зелений, їх перемикання супроводжувалося звуком клаксона. Сьогоднішні миготливі зелено-жовто-червоні регулювальники руху - звичний атрибут вулиць усього світу, проте пов'язані зі світлофорами незвичайні факти все-таки є.

1. Як стверджують вчені, кожен житель сучасного мегаполісу близько шести місяців свого життя проводить в очікуванні дозволяючого зеленого сигналу світлофора.

2. Перший світлофор сучасного зразка - триколірний - з'явився в США у 1920 році в Детройті і Нью-Йорку.

3. Перший світлофор в СРСР був встановлений в 1930 році в Ленінграді, на перехресті Невського і Ливарного проспектів. У тому ж році, в грудні, світлофор був встановлений і в Москві, на розі вулиці Петрівки і Кузнецького мосту.

4. В Японії спочатку замість зеленого світла в світлофорах використовувався синій, так тривало кілька десятків років. Однак дослідження показали, що людське око сприймає синій колір гірше, ніж зелений.

5. У Лондоні є пам'ятник світлофору, він виглядає як ціле світлофорне дерево. Свій пам'ятник світлофору є і в Росії, він знаходиться в Новосибірську.

6. Криміногенна обстановка в Ріо-де-Жанейро вважається неблагополучною, тому в період з 10 години вечора і до 5 годин ранку водії можуть їхати на червоне світло, щоб уникнути можливого пограбування.

7. У Празі є світлофор для пішоходів, встановлений на незвично вузькій старовинній вуличці. Так як по ній складно одночасно пройти навіть двом людям, світлофор регулює потоки перехожих, що йдуть з різних кінців вулиці, і має сигнали тільки двох кольорів.

8. До останнього часу в столиці КНДР Пхеньяні взагалі не існувало світлофорів - їх замінювали дівчата-регулювальниці. Дівчата стали навіть своєрідною пам'яткою Пхеньяна, оскільки на посаду регулювальниць відбирали молодих і симпатичних.

9. У Берліні є світлофор з 13 сигналами. У його сигналах нелегко розібратися, тому поруч чергує поліцейський і дає консультації.

10. Там же, в Берліні, на світлофорах міститься зображення чоловічка в капелюсі. Він навіть має власне ім'я - Ампельман, в столиці Німеччини продаються сувеніри з його зображенням. Після об'єднання Німеччини в ході заміни світлофорів чоловічка прибрали, що викликало хвилю обурення серед берлінців, і Ампельмана повернули. І навіть придумали йому подружку - в Дрездені світлофорний чоловічок представляє собою дівчину в сарафані і з косичками.

 

Компанія СЕА пропонує Вашій увазі світлодіодні світлофори дорожні пішохідні і транспортні з центральним джерелом світла, дорожні контролери нового покоління з можливістю управління через інтернет, пристрої звукового оповіщення і управління пішохідної фази світлофорної сигналізації, табло зворотнього відліку часу (ТОВ) і багато іншого обладнання, призначеного для автоматизації та досконалості управління дорожнім рухом.

Використання повного комплексу технічних засобів регулювання дорожнім рухом дозволить Вам в максимальній мірі вирішити завдання забезпечення безпеки на дорогах. Кваліфіковані фахівці Компанії СЕА розробляють проекти АСУД і організації дорожнього руху, здійснюють проектування і будівельні роботи для світлофорних об'єктів. Компанія має всі необхідні ресурси для будівництва та монтажу світлофорних об'єктів, проведення робіт виконується згідно ГОСТів і правил.

 

Компании СЭА - 25 лет!За додатковою інформацією, а також як купити світлофор в Києві і Україні звертайтеся до центрального офісу Компанії СЕА в місті Києві, тел .: +38(044) 330-00-88; info@sea.com.ua.

Top