Компанія СЕА
× Компанія Каталог Новини Вакансії Профіль Виробники Контакти Доставка Тех. Підтримка

Керівництво з експлуатації дугогасних реакторів. Частина 3: запуск

  • 14.09.2021
  • 1912

дугогасний реактор, SEA S.p.AКомпанія СЕА продовжує цикл новин зі знайомства з дугогасним реактором виробництва SEA S.p.A. наступним кроком — введенням в експлуатацію та запуском. Перед тим, уважно ознайомтесь з попередніми важливими етапами:

Введення в експлуатацію можна робити тільки після того, коли є впевненість, що все правильно підключено і немає ризику неправильних з'єднань або проблем безпеки для робітників та операторів. Запуск повинен проводитися відповідно до інструкцій навченим і досвідченим персоналом.

Контроль механічних частин, деаерація

Перевірка механічних частин реактора:
1. Перевірка усіх клапанів, які призначені для роботи у відкритому стані.
2. Перевірка правильності установки і роботи деталей та приладдя (реле Бухгольца, масляні клапани, термометр, осушувач повітря, втулки, прокладки і т. д.).
3. Переконайтеся, що нарізні сполучення надійно закріплені (охолоджувачі, фланці і т. д.).
4. Демонтаж цистерн слід проводити при температурі навколишнього середовища не нижче -20 °C. Це робиться відкриттям вентиляційного гвинта (всередині реле Бухгольца), що дозволяє повітрю вийти. В той час коли ізоляційне масло витікає без бульбашок, потрібно затягнути гвинт випуску повітря агрегату, що поставляється з демонтованим розширником; реактор повинен перед деаерацією залишатися відключеними від мережі не менше 24 годин.

експлуатація дугогасних реакторівКонтроль електричних частин

Перевірка електричних частин реактора:
1. Виміряйте опір ізоляції.
2. Перевірте заглушки, з'єднання і візуальний стан.
3. Перевірте всі з'єднання в терміналі сортування на предмет відповідності; потім перевірте схему проводки в проєктній документації.
4. Перевірте роботу моторного приводу (регулювання вгору / вниз і т. д.) контакторів, реле, перемикачів, кінцевих вимикачів і т. д. Передумовою для правильної роботи моторного приводу є правильна послідовність фаз трифазного джерела живлення змінного струму.
5. Перевірте ручне управління реактором за допомогою кнопок на розподільчій коробці, перемикачів і рукоятки.
6. Перевірте дистанційне керування реактором, сигнали введення / виведення між реактором і регулятором.
7. Перевірте підключення силового резистора, роботу контактора, роботу теплового захисту.

Управління приладами

1. Перевірте усі засоби вимірювань.
2. Перевірте всі налаштування / режими роботи, встановлені на заводі, і функцію сигнальних контактів.
3. Перевірте з'єднання між реактором і автоматичним управлінням в системі управління підстанцією, також необхідно перевірити вузол уприскування.

Перед аерацією гумове ущільнення в контрольній кнопці реле Бухгольца має бути видалено.

Перевірка рівня масла, осушувача повітря і термометра

Перевірте контрольно-вимірювальні прилади, роботу контактів, установку порогових і фактичних значень. Для деяких проєктів докладні інструкції надаються окремо.

Перевірка моторного приводу

Ця частина призначена тільки для безступінчатої котушки Петерсена, яка плавно регулюється.

  • Переконайтеся, що важіль вгору / вниз знаходиться в правильному напрямку щодо механічного положення індикатору, встановленого на реакторі.
  • Перевірте показання потенціометра положення котушки при русі вгору / вниз, як показано на панелі автоматичного регулятора. Переміщення котушки P від ​​кінцевого вимикача LOW (мінімальний струм компенсації) в сторону високого кінцевого вимикача (максимальний струм компенсації); показання потенціометра «%» повинно збільшуватися лінійно.

Перевірка напруги

Ручний пристрій регулювання напруги реактора під навантаженням (РПН) передбачено на:

  • Котушці Петерсена з подвійною напругою і плавним регулюванням

На ступенях закріпіть котушки для регулювання індуктивності. Переконайтеся, що вибрано правильне значення (установка можливих значень вказана на табличці) відповідно до мережі рівня напруги і бажаної компенсації.

 

SEA S.p.A. починала свою діяльність як постачальник транформаторів ряду італійських виробників і поступово заслужила репутацію надійного партнера. Через десять років завод SEA запустив власне виробництво, і до сьогодні компанія розробляє і виготовляє якісну універсальну інноваційну продукцію.

 

Щоб купити реактори та за додатковою інформацією звертайтесь у відділ електротехніки та обладнання для енергетики Компанії СЕА за телефом +38 (044) 330-00-88 або надсилайте запити на електронну пошту: info@sea.com.ua.

Top